Angstgegner RKC bezorgt FC Utrecht slechte generale voor Ajax

Reacties

RKC Waalwijk heeft zondag voor de vierde keer dit seizoen gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Fred Grim won net als eerder dit seizoen van FC Utrecht, dat daarmee een slechte generale kende voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Ajax van komende woensdag.

Angstgegner RKC bezorgt FC Utrecht slechte generale voor Ajax
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Utrecht was tot zondag nog ongeslagen in 2020. Dat het moeilijk te verslaan is, bewees de ploeg een week geleden tegen FC Twente door na een comeback met 2-1 te winnen. Er werd ook gelijkgespeeld bij PEC Zwolle (3-3) en VVV-Venlo (1-1) en tegen ADO Den Haag werd uitgehaald (4-0). Doordat concurrenten als FC Groningen, Vitesse en ook Willem II gaandeweg punten lieten liggen, kon Utrecht weer naar boven kijken op de ranglijst. Tegenstander RKC leek zich voor zondag met de week meer neer te leggen bij degradatie, maar kreeg tegen Utrecht net als eerder dit seizoen in de Galgenwaard (0-1) nieuwe hoop.

Een van de weinige Waalwijkse wapenfeiten in de eerste helft was een poging van Richard van der Venne die naast vloog. Utrecht was het gevaarlijkst, al waren de bezoekers verre van oppermachtig in het Mandemakers Stadion. Wel drong Kristoffer Peterson aan met twee mogelijkheden, maar hij schoot over en zag een poging van de lijn gehaald worden door Hannes Delcroix. Gyrano Kerk was halverwege de eerste helft wel succesvol. De aanvaller kreeg de ruimte en haalde van afstand uit. Doelman Etienne Vaessen slaagde er niet in om het eenvoudig lijkende schot te keren en dus kwam Utrecht op 0-1.

© Pro Shots

Zonder veel moeite te hoeven doen hield Utrecht die voorsprong lange tijd vast, maar uiteindelijk ging het alsnog mis. RKC kwam er af en toe uit, bijvoorbeeld met Sylla Sow. De voormalig speler van Utrecht stuitte op keeper Jeroen Zoet. Met nog ruim twintig minuten op de klok lukte het de aanvaller toch om voor de gelijkmaker te zorgen. Sow kapte vanaf de rechterflank naar binnen toe en schoot de bal in het dak van het doel achter Zoet: 1-1.

RKC had de smaak na de tweede goal van het kalenderjaar te pakken, terwijl Utrecht geen scherpe indruk maakte. Dat bleek wel enkele minuten na de gelijkmaker. Darren Maatsen werd door de lucht aangespeeld en verdediger Leon Guwara kreeg de bal niet onder controle. Maatsen pikte op en zag dat Zoet uit zijn doel was gekomen. De aanvaller profiteerde van het misverstand tussen Guwara en Zoet en wipte de bal over de doelman van Utrecht heen: 2-1. Zo boekte RKC de vierde zege van het seizoen. De achterstand op nummer zestien Fortuna Sittard bedraagt tien punten met nog negen duels te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De cijfers die VI uitdeelde:

RKC Waalwijk Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.