Angeliño: 'Teams maken er lelijke wedstrijden van'

Reacties

Volgens Angeliño hanteren teams een andere tactiek tegen PSV dan in de eerste seizoenshelft. De verdediger probeert in aanloop naar de clash tegen Feyenoord een verklaring te vinden voor de drie gelijke spelen na het winterreces.

Angeliño: 'Teams maken er lelijke wedstrijden van'

'Teams spelen nu compleet anders tegen ons dan ze voor de winterstop deden. Dat is logisch, ze stellen zich in op ons spel. Dat moeten ze ook doen om een goed resultaat te kunnen halen. Ze zetten twee voetballers op onze key players of ze veranderen hun volledige tactiek', laat Angeliño weten in een uitgebreid interview met VI.

'Ze maken er lelijke wedstrijden van. Ze zakken heel ver in, linies kort op elkaar en spelen vaak alleen de lange bal naar voren. Tegenstanders van Ajax kijken hoe Heracles Almelo het heeft gedaan en gaan dat kopiëren. Onze tegenstanders kijken misschien naar hoe FC Utrecht of SC Heerenveen ons bespeelde. Het is daardoor nu moeilijker voor ons. Maar dat is niet erg', vervolgt de Spanjaard.

'Wij moeten daar rekening mee houden en ons spel zo goed maken dat we uiteindelijk toch steeds de punten pakken. Daar trainen we op, dat we toch altijd dat moment en de ruimte vinden om er doorheen te spelen.'

Topper
Afgelopen weekeinde moest PSV in de uitwedstrijd bij SC Heerenveen met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen, waardoor Ajax tot op vier punten naderde. Zondag wacht de kraker in eigen huis tegen Feyenoord, dat eerder deze competitie PSV klopte in De Kuip en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

'Het moet weer dominanter, terug naar hoe we normaal spelen. We gaan richting eindfase van het seizoen. De druk zal groter worden en het mentale aspect wordt steeds belangrijker. Als team zullen we sterk moeten blijven. Tegen Feyenoord spelen we in elk geval thuis, het gras is goed en we voetballen in ons stadion bijna altijd goed. We hebben nog wat recht te zetten tegen hen.'

Lees het volledige interview met Angeliño, over onder meer zijn sportieve toekomst, in de nieuwe VI. Uiteraard is het verhaal ook te lezen op VI PRO.

Samenvatting: SC Heerenveen - PSV
De mooiste goals bij PSV-Feyenoord: Janmaat, Van Bommel, Afellay en meer
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.