Anfield het stadion van de wanhoop voor Guardiola

Reacties

Manchester City likt de wonden na de gevoelige nederlaag tegen Liverpool (3-1). De regerend landskampioen is de tweede plek in de Premier League voorlopig kwijt en ziet de achterstand op koploper Liverpool groeien naar negen punten. Voor Man City-manager Pep Guardiola was de trip naar Anfield weer geen aangename, maar de Spanjaard weigert de handdoek te gooien.

Anfield het stadion van de wanhoop voor Guardiola
© Pro Shots

De zeperd van afgelopen zondag was de vierde keer dat Guardiola onderuit ging op Anfield, nooit eerder in zijn trainerscarrière verloor de coach zoveel uitwedstrijden in één stadion. Hij leed alle nederlagen op Anfield met zijn huidige werkgever Man City. Dat begon al in 2016, toen Georginio Wijnaldum het competitieduel op oudejaarsdag besliste.

Twee jaar later ging het voor Man City mis in zowel de Premier League als Champions League. Op 14 januari 2018 won Liverpool met 4-3 in een absolute kraker, drie maanden later was de club ook in de kwartfinale van het elitetoernooi te sterk op Anfield (3-0).

Ondanks een nieuwe nederlaag in Liverpool is Guardiola niet van plan om op te geven. Hij zag namelijk dat zijn team goed speelde op Anfield. 'Ik ben zo trots op mijn elftal. Er zijn maar weinig teams die hier zo spelen zoals wij dat gedaan hebben. We kunnen niet ontkennen hoe goed Liverpool was, maar ook wij hebben met de juiste instelling gespeeld.'

Negen punten achterstand op Liverpool is fors en dus bleef Guardiola in het interview na de wedstrijd vaag over de kansen van Man City om de koploper te achterhalen. 'Ik ben geen magiër, ik ken de toekomst niet. We spelen tegen Chelsea in de volgende wedstrijd, we gaan er alles aan doen om ze te verslaan', aldus Guardiola. De manager hield verrassend genoeg geen betoog over het optreden van de scheidsrechter en de VAR tijdens de topper.

Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold kreeg de bal in twee situaties tegen zijn arm, maar daar werd niets mee gedaan door de arbitrage. Tijdens de wedstrijd hield Guardiola zijn emoties nauwelijks in bedwang (zie video onder), maar na het duel hield hij het bij een simpele felicitatie aan Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.