Anelka wordt voorzitter van club op tweede niveau Turkije

Reacties

Nicolas Anelka gaat aan de slag als voorzitter bij Ümraniyespor, een club op het tweede niveau van Turkije. Dat nieuws hebben de 69-voudig international van Frankrijk en de club zelf bevestigd.

Anelka wordt voorzitter van club op tweede niveau Turkije
© Pro Shots

Als speler had Anelka een fraaie carrière bij clubs als Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea en Juventus. Na zijn spelersloopbaan heeft hij voor diverse clubs gewerkt. Voor de één wat langer dan voor de ander. In 2017 verraste Roda JC nog door hem binnen te halen als adviseur, via toenmalig grootaandeelhouder Aleksey Korotaev.

Die samenwerking duurde echter kort, waarna hij bij Lille aan de slag ging als jeugdtrainer. Daarna is hij nog sportief directeur geweest bij het Franse Hyères, waar hij drie maanden later alweer vertrok. Inmiddels heeft Anelka een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wordt de nieuwe president van Ümraniyespor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb er altijd van gedroomd om leiding te geven aan een club', vertelde Anelka aan Le Parisien. Daarmee keert hij terug naar Turkije, waar hij van 2005 tot 2006 speelde. 'Sinds mijn tijd bij Fenerbahçe heb ik altijd contact gehouden met mijn Turkse vrienden. Ik heb daar een goede indruk achtergelaten. En via een paar connecties kwam ik terecht bij Ümraniyespor.'

Anelka heeft grootse plannen met de Turkse tweededivisionist. 'Ik zal de club verder ontwikkelen. Er loopt al een groot project om een prachtig trainingscentrum neer te zetten, met een nieuw stadion en nieuwe velden. Ik heb al veel structuren gezien, bijvoorbeeld bij Liverpool, Manchester City, Real Madrid en Chelsea. Ik denk dat ik goede ideeën heb om dat hier ook te implementeren.' Ümraniyespor staat op dit moment twaalfde in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.