Anderlecht wint moeilijke uitwedstrijd bij RC Genk

Anderlecht heeft de lastige uitwedstrijd tegen RC Genk met 2-0 gewonnen. De ploeg kende een moeizame openingsfase, maar kwam na de eerste treffer beter in de wedstrijd.

Coach Ariël Jacobs van Anderlecht liet zijn zestienjarige groeibriljant Romelu Lukaku op de bank beginnen om hem wat te sparen. Het gaf Tom De Sutter de kans om vanaf het begin mee te doen. RC Genk was echter niet van plan om zich door Anderlecht naar de slachtbank te laten leiden. De creatieve mensen bij de Brusselse club, met name Mbark Boussoufa lagen aan de ketting en de eerste kansen waren voor de thuisploeg.

Toch was het Anderlecht dat de score na 25 minuten opende. Bij een hoekschop kopte Jelle Van Damme hard op de lat, de rebound was voor Ondrej Mazuch (foto) die ongedekt kon binnen werken. De goal werkte goed voor de bezoekers, vanaf dat moment bleef het goed in de wedstrijd en had kansen de score uit te breiden. Dat gebeurde pas diep in de blessuretijd. Lukaku was twintig minuten voor affluiten ingevallen en besliste in de extra tijd de wedstrijd definitief met een subtiel stiftje.