Anderlecht verpest basisdebuut Ebecilio

Reacties

Anderlecht heeft succes geboekt in de Europese uitwedstrijd bij APOEL Nicosia. Met Bram Nuytinck in de basis won de Belgische ploeg met 0-1 van de kampioen van Cyprus, waar de van FC Anzhi overgekomen Lorenzo Ebecilio voor het eerst in de basis stond.

Anderlecht verpest basisdebuut Ebecilio

Vanaf het begin van de wedstrijd had Anderlecht moeite om de verdediging van APOEL kapot te spelen. De Cypriotische tegenstander deed er alles aan om een doelpunt van de Belgen te voorkomen en viel zelf maar voorzichtig aan, zonder de geschorste topscorer Pieros Sotiriou. Het leverde een gezapige strijd op waarin Anderlecht enkel via standaardsituaties voor doelgevaar kon zorgen. Youri Tielemans had zijn vizier echter niet op scherp.

Na een half uur opende Anderlecht alsnog de score nadat een aanval van APOEL werd onderschept. Nicolae Stanciu mocht uiteindelijk uithalen en kreeg zijn schot achter APOEL-doelman Boy Waterman, die weinig te verwijten viel. Later probeerde ook Anderlecht-verdediger Nuytinck zijn landgenoot op de proef te stellen, maar zijn schot van grote afstand haalde het doel niet.

In de laatste tien minuten voerde APOEL de druk op, maar Anderlecht was vastberaden om de 0-1 stand vast te houden. Mede door enkele reddingen van doelman Rubén en de tussenkomst van de lat lukte het om die stand als uitgangpositie mee te nemen naar de return op 16 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.