'Gestopte' Vanden Borre tekent bij Congolese grootmacht

Reacties

Anthony Vanden Borre is razendsnel teruggekomen op zijn beslissing om een punt te zetten achter zijn sportieve loopbaan. De 29-jarige Belg is een contract overeengekomen met TP Mazembe, een topclub uit Congo.

'Gestopte' Vanden Borre tekent bij Congolese grootmacht

Mede door blessures kwam Vanden Borre eerder dit seizoen nauwelijks in actie voor Montpellier, dat de rechtsback annex rechtermiddenvelder huurde van Anderlecht. Voor de 28-voudig international was de fysieke malheur in combinatie met motivatieproblemen een reden zijn loopbaan te beëindigen.

TP Mazembe is al jaren een grootmacht in Congo. De club kreeg mondiale bekendheid in 2010, toen ze als eerste Afrikaanse club de finale bereikte van het WK voor clubs. Internazionale bleek daarin met 3-0 te sterk. Mazembe plukt de vruchten van de investeringen van eigenaar Moïse Katumbi.

TP Mazembe is de volgende halte in de rijke loopbaan van Vanden Borre, die zijn carrière begon op zijn zestiende bij Anderlecht. Lange tijd was het een gelukkig huwelijk, maar toen het talent steeds minder vaak van onbesproken gedrag bleek, werd hij overgedaan aan Fiorentina.

Een groot succes werd de overstap niet en na slechts twee optredens in de hoofdmacht werd hij verhuurd aan Genoa. Via Portsmouth en RC Genk kwam de verdediger weer terug bij Anderlecht. Zijn nieuwe club is misschien niet zo onverwacht als het lijkt: Vanden Borre zag in 1987 het levenslicht in Congo en heeft ook een Congolese moeder.

'Ik heb er altijd van gedroomd om voor Mazembe te spelen', gaf Vanden Borre uitleg tijdens zijn persconferentie. 'Het is het land van mijn moeder. Ik wil de mensen van TP Mazembe bedanken en ook Anderlecht, dat zich correct opstelde in dit dossier. Dit is een keuze van het hart.'

Vanden Borrre vertrekt naar Congo met ambities, ook om zijn interlandcarrière nieuw leven in te blazen. 'Ik ga er niet om te slapen, ik wil er prijzen winnen. Mazembe is een grote club. Ik wil terugkeren als international. Als Axel Witsel het in China kan, dan kan ik het ook in Congo. Mazembe is groter dan een aantal Chinese clubs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.