Motivatieproblemen breken Vanden Borre op: einde loopbaan

Reacties

Anthony Vanden Borre zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. De pas 29-jarige Belg kan het mentaal niet meer opbrengen en kwam al sinds Kerstmis niet meer opdagen bij zijn club Montpellier.

Motivatieproblemen breken Vanden Borre op: einde loopbaan

In het afgelopen jaar kwam de verdediger mede door blessures niet verder dan negen wedstrijden bij Montpellier, dat hem huurt van Anderlecht. Daar kwam hij al sinds Kerstmis niet meer opdagen. Volgens Belgische media werd in eerste instantie aan familieomstandigheden gedacht als reden voor de absentie van VDB, maar nu blijkt dat de 28-voudig international klaar is met voetballen.

De afwezigheid van Vanden Borre is voor Montpellier reden genoeg om het huurcontract te verbreken, wat maakt dat hij terug moet keren naar Anderlecht. Daar kan eventueel gezocht worden naar een nieuwe club, maar die poging lijkt op voorhand kansloos.

Vanden Borre begon zijn carrière op zijn zestiende bij Anderlecht. Lange tijd was het een gelukkig huwelijk, maar Vanden Borre bleek steeds minder vaak van onbesproken gedrag, waarna hij na vier seizoenen vertrok naar Fiorentina. Een groot succes werd de overstap niet en na slechts twee optredens in de hoofdmacht werd hij verhuurd aan Genoa. Via Portsmouth en RC Genk kwam de verdediger weer terug bij Anderlecht.

Lange tijd leek hij weer de oude om vervolgens in 2014 met de Rode Duivels naar het wereldkampioenschap in Brazilië te gaan. Een zware blessure aan de kuit zorgde vervolgens voor een nieuwe dip en bij Anderlecht boterde het steeds minder met ploeggenoten. De verhuur aan Montpellier moest de oplossing vormen, maar na een halfjaar bleek ook dit geen uitweg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.