Anderlecht haalt ongenadig hard uit, Zirkzee deelt in feestvreugde

Anderlecht heeft niets heel gelaten van laagvlieger Beerschot. De club uit Brussel scoorde maandag liefst zeven keer in het Olympisch Stadion en klimt naar de derde plaats in de Jupiler Pro League. Joshua Zirkzee pikte zijn doelpunt mee en maakte zijn negende van het seizoen.

Beerschot
Beerschot
0 - 7
Anderlecht
Anderlecht

De twintigjarige huurling van Bayern München en maakte er na 35 minuten 0-3 van, door de aanval zelf op te zetten en na voorbereidend werk van Lior Refaelov te scoren. Zirkzee was na twaalf minuten ook al dicht bij een treffer geweest toen hij na een voorzet van Sergio Gómez niet hard en gericht genoeg kon koppen.

Via een dubbelslag van Yari Verschaeren keek Anderlecht al snel tegen een comfortabele voorsprong aan en Zirkzee bepaalde de ruststand op 0-3. Later moest Beerschot ook nog met tien man verder nadat de als libero opgestelde middenvelder Raphael Holzhauser de doorgebroken Christian Kouamé had getackeld.

In de tweede helft schroefde het Anderlecht van Vincent Kompany de score verder op. Refaelov maakte er na een combinatie met Verschaeren 0-4 van en via Benito Raman (tweemaal) en Francis Amuzu liep Paars-Wit uit naar een zevenklapper. Zirkzee en Wesley Hoedt bleven negentig minuten staan.