Ancelotti snapt fluitconcerten van kritisch Real Madrid-publiek wel

Trainer Carlo Ancelotti is blij dat Real Madrid met een reactie is gekomen na de midweekse nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain (1-0). Al duurde het wel even voordat de kampioen van Spanje op stoom kwam tegen Alavés (3-0). Het leidde voor rust tot fluitconcerten van het publiek, waar Ancelotti wel begrip voor had. 'Dat is normaal als je zo'n eerste helft speelt.'

Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Alavés
Alavés

Zoals zo vaak dit seizoen had Real moeite om in de eerste helft had verschil te maken. Halverwege stond het nog 0-0 in Estádio Bernabéu, tot onvrede van de aanhang. Ancelotti weet dat het zo werkt bij het kritische fans. 'Het beviel het publiek niet wat ze zag. Wij dachten er precies hetzelfde over', zei de Italiaan na afloop op zijn persconferentie. 'Maar ik voel dat de fans achter ons staan. Ze willen dat we La Liga winnen. Dinsdag speelden we slecht, maar vandaag hebben we een reactie gezien.'

Dat was nodig ook, vond Marca. De drie aanvallers Marco Asensio, Vinícius Júnior en Karim Benzema scoorden allemaal één keer en voorkwamen zo een crisis, kopt de Madrileense sportkrant. 'We speelden goed', vond Ancelotti. 'In de eerste helft was onze inzet goed, maar brachten we te weinig kwaliteit. In de tweede helft hielden we de intensiteit vast en brachten we meer kwaliteit in de laatste fase', doelde de Real-coach op de drie treffers, waaronder de fraaie 1-0 van Marco Asensio.

De goal van Asensio, die liet blijken niet gediend te zijn van de fluitconcerten.

Het was al de zevende keer op rij dat Real in de eerste helft niet tot scoren kwam. Ancelotti weet dat zijn ploeg daaraan moet werken. 'We hebben het daar deze week over gehad. We moeten aan de wedstrijden beginnen met de benodigde intensiteit. Soms hebben we daar moeite mee. Dat komt door de tegenstanders, die in de eerste helft vaak druk zetten en in de tweede helft inzakken. We verdedigden in de eerste heft wel goed, in de tweede helft toonden we onze kwaliteiten.'

Benzema
Dat gold zeker voor Karim Benzema. De Franse spits was er even uit met een blessure en kon bij zijn rentree tegen PSG afgelopen dinsdag het verschil niet maken. Zaterdag was Benzema weer ouderwets op dreef, bijvoorbeeld met fraai voorwerk bij de 2-0 van Vinícius. Zelf benutte hij een penalty. 'Als je terugkomt van een blessure, mis je ritme', weet Ancelotti. 'Het is belangrijk dat hij heeft gescoord en goed speelde in de tweede helft, net als de anderen.'