Ancelotti: 'Het is makkelijker om met Real de Champions League te winnen'

Reacties

Carlo Ancelotti is zijn spelers dankbaar na een uiterst succesvol seizoen met Real Madrid. Het winnen van de Champions League zaterdagavond was het hoogtepunt van de zeer geslaagde rentree van de Italiaan bij De Koninklijke.

Ancelotti: 'Het is makkelijker om met Real de Champions League te winnen'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Kort na het verslaan van Liverpool in Parijs dacht Ancelotti nog terug aan zijn telefoongesprek met Florentino Pérez een jaar geleden. De 62-jarige coach die tussen 2013 en 2015 al aan het roer stond bij de Spaanse grootmacht, belde de preses voor een dienst. 'En toen we aan de praat raakten, werd me gevraagd of ik terug wilde keren. Ik zei dat ik dat natuurlijk wilde, dat ik Real Madrid niet kon afwijzen. Bij Everton waren ze er niet blij mee, maar het gevoel zal daar vandaag ook anders zijn, omdat we een rivaal hebben verslagen', vertelde de gelukkige trainer tegenover Spaanse media. Real kroonde zich dit seizoen al tot kampioen van Spanje.

Ancelotti won al voor de vierde keer in zijn rijke trainerscarrière de Champions League. In 2003 en 2007 werd hij met AC Milan de beste van Europa, in 2014 hielp hij Real al aan La Décima (de tiende Europa Cup I-zege in de clubhistorie). Op weg naar het nieuwe succes werd in de knock-outfase achtereenvolgens afgerekend met Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City en Liverpool. Was dit wat dat betreft de zwaarste Champions League die Ancelotti gewonnen heeft? 'Ja, dit was de lastigste', antwoordde hij resoluut.

Ancelotti ging verder: 'Het hielp dat niemand dacht dat we zouden winnen. We creëerden een goede sfeer en we hebben het verdiend. Het was lijden, maar we hebben nooit opgegeven. Vandaag was de sleutel dat we hun aanvallers geen ruimte in de diepte hebben gegeven.'

De bescheiden coach wilde het succes niet claimen, hij schoof zijn spelers naar voren als helden van de avond. 'Het is makkelijker om met Real Madrid de Champions League te winnen. Ik zal altijd dankbaar zijn dat ik hier coach ben, dat stopt nooit. Soms zijn er bij clubs ego's in de kleedkamer, dan zijn er spelers die er niet mee om kunnen gaan dat ze niet spelen. Maar deze ploeg is zo makkelijk om mee te werken. Ik heb geen spanning bij ze gezien, ook al werd de wedstrijd uitgesteld. Ik was zelf nog het meest nerveus. Ik ben maar naar mijn aparte kamer gegaan zodat ze dat niet aan mij zagen', aldus Ancelotti.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.