Courtois haalt uit na heldenrol: 'Ik krijg niet genoeg respect, vooral in Engeland'

Reacties

Thibaut Courtois heeft naar eigen zeggen zijn gram gehaald op de Engelse voetbalwereld na zijn hoofdrol in de Champions League-finale tegen Liverpool. De uitblinkende Belgische keeper was in Stade de France onpasseerbaar.

Courtois haalt uit na heldenrol: 'Ik krijg niet genoeg respect, vooral in Engeland'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Courtois wist zaterdagavond in Parijs voor het eerst in zijn carrière beslag te leggen op de Champions League-trofee. De Belgische goalie verloor in 2014 met Atlético Madrid de finale van het miljardenbal tegen zijn huidige werkgever.

'Ik moest een finale winnen om wat meer respect te verdienen, want ik denk niet dat ik genoeg respect krijg. Vooral in Engeland. Ik heb daar veel kritiek gehad en er werd gezegd dat ik niet goed genoeg was', verklaarde Courtois tegenover BT Sport. De Rode Duivel stond tussen 2011 en 2018 onder contract bij Chelsea, dat hem gedurende drie seizoenen verhuurde aan Atlético Madrid.

Courtois verrichtte negen reddingen in de finale tegen Liverpool. Daarmee is hij de keeper met meeste reddingen in een Champions League-finale sinds de statistieken (uitgebreid) worden bijgehouden vanaf het seizoen 2003/04. Courtois troeft Alisson Becker (in 2019) en Edwin van der Sar (2011), met allebei acht reddingen in een Champions League-eindstrijd, af met zijn prestatie tegen Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.