Ancelotti hangt celstraf boven het hoofd wegens belastingontduiking

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti hangt een gevangenisstraf boven het hoofd wegens belastingontduiking. De openbaar aanklager eist om die reden een celstraf van vier jaar en negen maanden.

Ancelotti hangt celstraf boven het hoofd wegens belastingontduiking
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Ancelotti zou in zijn eerste periode als trainer van Real Madrid (2013-2015) een bedrag van 1,06 miljoen euro hebben weggesluisd. Het gaat om inkomsten uit portretrechten waarover de 64-jarige Italiaan geen belasting zou hebben betaald.

Ancelotti is zeker niet de enige grote naam uit de voetballerij die onder de loep ligt bij de Spaanse belastingdienst. In het verleden werden ook Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo en Xabi Alonso om die reden aangeklaagd.

In de meeste gevallen eindigen dergelijke zaken in een schikking met de autoriteiten. Als een gevangenisstraf in Spanje wordt gereduceerd tot minder dan twee jaar, verandert die bij een financieel misdrijf in een voorwaardelijke staf.

Het nieuws komt naar buiten op de dag dat Real Madrid zijn 122ste verjaardag viert. Ook bereidt Ancelotti zich met zijn selectie voor op de return tegen RB Leipzig in de achtste finale van de Champions League. Real verdedigt een 1-0 voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer C. Ancelotti
Meer over C. Ancelotti
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.