Ancelotti gaat met Raúl in gesprek over Uruguayaans toptalent

Reacties

De kans is groot dat Álvaro Rodríguez snel een grotere rol krijgt bij Real Madrid. De achttienjarige Uruguayaan maakt dusdanig veel indruk dat Carlo Ancelotti overweegt hem versneld door te laten stromen. De jonge aanvaller viel zaterdagavond op bij De Koninklijke.

Ancelotti gaat met Raúl in gesprek over Uruguayaans toptalent
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Rodríguez kwam in de 88ste minuut binnen de lijnen als vervanger van Rodrygo. In de korte speeltijd die hij kreeg, toonde de tiener hoe dreigend hij kan zijn. Het talent met de bijnaam El Toro gaf de assist bij de 0-2 van Marco Asensio. Op het trainingsveld had de jongeling al indruk gemaakt op Carlo Ancelotti.

De Real Madrid-trainer ziet in de komende maanden al een rol weggelegd voor Rodríguez bij de A-selectie, zo liet hij blijken in de perszaal in Pamplona. 'Hij heeft zo veel kwaliteit en het zit bij hem goed tussen de oren. Hij kan ons nu al helpen. Bij Real Madrid aansluiten is niet makkelijk, maar hij is erg gefocust en was al bepalend in de tien minuten die hij speelde', aldus de Italiaan, die snel met Raúl in gesprek gaat over Rodríguez.

Real Madrid-legende Raúl is bij de Spaanse grootmacht momenteel de coach van het tweede team. Het in 2020 van Girona overgekomen talent deed daar in de eerste helft van dit seizoen veel ervaring op. Nu moet gekeken worden wat het beste is voor de ontwikkeling van Rodríguez. Ancelotti: 'Of hij nu al bij het eerste team blijft? Dat moeten we bekijken, ik ga het bespreken met Raúl.'

Toen Rodríguez zaterdagavond binnen de lijnen kwam, had Federico Valverde op aangeven van Vinícius Júnior al de ban gebroken. Laatstgenoemde was opnieuw erg dreigend tegen Osasuna. De linksbuiten was de man met de meeste dribbels en degene die de meeste kansen creëerde. Ancelotti genoot van het spel van de smaakmaker: 'Het was een spectaculair optreden van Vini, zoals gebruikelijk. Zijn snelheid is indrukwekkend en zeker als tegenstanders vermoeid raken, dan kan hij ze pijn doen. Hij miste nog wat geluk, maar hij speelde geweldig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.