Anastasiou mist het 'killer-instinct' bij Roda JC

Reacties

Roda JC Kerkrade kent een moeizame start in de Eredivisie met de zestiende plek. In de eerste vijf speelronden maakten de Limburgers pas drie doelpunten. Trainer Yannis Anastasiou wil dat er meer wordt gescoord, zo ook zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Anastasiou mist het 'killer-instinct' bij Roda JC

Tot nu toe namen alleen middenvelders Adil Auassar en Tom Van Hyfte de doelpunten voor hun rekening. 'Natuurlijk hebben we ook goals nodig van onze aanvallers. Omdat we een killer misten, ben ik blij met de komst van Simon Church', zegt Anastasiou, die de Welshe spits nog kent uit de gezamenlijke periode bij Reading.

'Tegen Willem II en Go Ahead Eagles heeft Simon het behoorlijk gedaan, maar ik weet dat hij meer kan brengen. Hij moet nog wennen aan onze manier van spelen en heeft dus nog even tijd nodig. Maar hij is fit en gretig en daarom ben ik ervan overtuigd dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven', aldus de Griekse coach op de clubwebsite.

De aanstaande tegenstander SC Heerenveen kent een prima start met acht punten uit vijf duels. Volgens Anastasiou moet zijn ploeg zaterdagavond meer creativiteit tonen tegen de Friezen. 'We zullen niet alleen meedogenloos moeten zijn in de duels maar ook voor het doel van de tegenstander.'

Heerenveen speelt tegen de ploeg uit Kerkrade voor de derde zege op rij. De laatste twee duels werden gewonnen van PEC Zwolle (1-0) en FC Twente (3-1). Vraagtekens voor de uitwedstrijd tegen Roda zijn Jerry St. Juste en Joost van Aken. 'We gaan morgen kijken hoe het ervoor staat', zegt trainer Jurgen Streppel, die aangeeft dat zijn team momenteel in de goede schwung zit. 'Niet alleen bij spelers en trainers, maar bij iedereen die aan de club verbonden is. Dat gevoel willen we graag nog even vasthouden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.