Analytici en Franse media hard voor 'kansloos' en 'onbegrijpelijk' Oranje

Reacties

De Oranje Leeuwinnen zullen met een enorme kater zijn opgestaan na de uitschakeling tegen Frankrijk. De kritiek in Nederland en Frankrijk liegt er ook niet om.

Analytici en Franse media hard voor 'kansloos' en 'onbegrijpelijk' Oranje
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
nv
1 - 0
Nederland
Nederland

Analist Leonne Stentler uitte bij de NOS kritiek op het spel van Oranje. 'Het was behoorlijk kansloos. Het was echt aan Frankrijk te danken dat Nederland nog hoop hield. Puur omdat zij hun kansen niet afmaakten. Het was weer moeilijk te begrijpen wat nu precies het idee achter het spel was. Het was vooral tegenhouden.'

Collega-analist Kelly Zeeman begreep niet dat Mark Parsons niet eerder aanvallend wisselde. 'Ik vind het typisch. Waarom gooi je niet gewoon een spits erbij als je achter komt? Je moet die goal proberen te maken, met wat geluk weliswaar. Ik snap niet dat het pas in de laatste fase van de wedstrijd moest gebeuren', doelde Zeeman op het naar voren sturen van verdediger Stefanie van der Gragt.

De kritiek in de Franse kranten was ook niet mals. L’Équipe schrok van het niveauverschil met het Oranje van 2017 en vond dat Frankrijk Nederland volledig overklast had. Ook herkende de krant sterspeelster Vivianne Miedema niet terug en 'liep Danielle van de Donk alleen maar achter de bal aan.'

Le Monde sloot zich erbij aan dat Frankrijk de dominante ploeg was, maar had wel lovende woorden over voor Van der Gragt 'die de muur van Parsons belichaamde'. Le Dauphiné had het juist over een andere muur: de 'Van Domselaarmuur'. De 'briljante keeper' was volgens de krant de beste speelster op het veld en stelde de nederlaag nog lang uit voor Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer EK Vrouwen
Meer over EK Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.