Wiegman krijgt hoge onderscheiding in Engeland

Reacties

Sarina Wiegman is onderscheiden voor haar rol als bondscoach van het Engelse vrouwenelftal. Met Engeland werd ze dit jaar Europees kampioen, het was de eerste prijs in de historie van het Engelse vrouwenvoetbal.

Wiegman krijgt hoge onderscheiding in Engeland
© Pro Shots

Vanaf deze vrijdag mag Wiegman zichzelf Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) noemen, er zijn slechts twee rangen hoger in het Britse rijk. Ook diverse speelsters werden onderscheiden door het Britse rijk, Leah Williamson werd OBE (vierde rang) en Lucy Bronze, Beth Mead en Ellen White dragen voortaan de titel MBE (vijfde rang).

Engeland kroonde zich op 31 juli van dit jaar Europees kampioen door Duitsland te verslaan in de finale. De eerste prijs ooit was extra speciaal, omdat het toernooi in Engeland werd georganiseerd. De finale op Wembley werd door bijna 90 duizend toeschouwers aanschouwd.

Voor haar avontuur in Engeland was Wiegman bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Ook met Nederland won ze het EK (in 2017), twee jaar later bereikte ze de WK-finale. In de dubbeldikke kerstspecial van VI staat een interview met Wiegman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.