Amrabat in top 200, warm onthaal Fernando Torres

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Amrabat in top 200, warm onthaal Fernando Torres

Nordin Amrabat heeft een sterk jaar achter de rug bij Málaga en zelfs zo goed dat de voormalig aanvaller van PSV en VVV-Venlo zijn naam terugvindt in de lijst van MARCA, dat de tweehonderd beste spelers in Europa van 2014 selecteerde. Overigens staan er ook genoeg Oranje-klanten tussen, naast de usual suspects als Arjen Robben, Robin van Persie en Memphis Depay. U kunt stemmen…

• Na een mislukt half jaar bij AC Milan keert Fernando Torres terug naar Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad blijft dat niet onopgemerkt. Met een glimlach laat El Niño zich het warme onthaal welgevallen.

'Ik heb Louis van Gaal een keer gesproken toen hij trainer was bij Barcelona. Hij vertelde me dat hij de training had gestopt om mijn wedstrijd te zien en dat hij zijn spelers zei te leren van deze kerel.'
Raymond van Barneveld weet dat hij ook in de Nederlandse voetbalwereld de nodige fans heeft, zoals Robin van Persie, Arjen Robben en Tim Krul. 'het zijn goede maatjes van me.' (Sky Sports)

• Zelfs tijdens de winterstop schiet Zlatan Ibrahimovic met scherp. De 33-jarige Zweed genoot tijdens de feestdagen van een vakantie in eigen land, maar ook op zijn vrije dagen haalde Ibrahimovic de headlines van de krant Expressen. De voormalige Ajax-aanvaller schoot, zoals zoveel van zijn landgenoten waarschijnlijk doen voor het kerstmaal, een eland dood tijdens het jagen. Die sport is volledig legaal in Zweden, maar toch haalde Ibrahimovic de woede van de Zweedse dierenbescherming op zijn hals. 'Het is problematisch als bekende mensen zoiets doen, dan lijkt het alsof ze dit soort activiteiten steunen.' Zlatan kennende zal hij van dergelijke klassenjustitie niet minder gaan slapen.

'Wijnaldum en Engelaar zeiden ooit tegen mij: er is één club waar u voor bent geboren, dat is Feyenoord'
• Feyenoord-trainer Fred Rutten openbaart dat hij in zijn tijd bij PSV al stiekem dacht aan een dienstverband in De Kuip. 'Die gasten konden het weten, die hebben hier jarenlang rondgelopen.' (Algemeen Dagblad)

'Hij is een fantastische gozer en op het veld is hij al sinds zijn komst geweldig. Hij is week in week uit een van onze beste spelers'
• Southampton-talent Matt Targett kijkt op tegen ex-Ajacied Toby Alderweireld. De Belgische international werd door Ronald Koeman als huurling van Atletico Madrid naar het zuiden van Engeland gehaald en maakt indruk. 'Ik hoop dat we hem na dit seizoen kunnen kopen', aldus Targett. (Sky Sports)

Eljero Elia is dinsdag begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De 27-jarige vleugelspits gaf voor het eerst acte de présence op de training van Southampton. Kijk hieronder - of via deze link (voor mobiele apparaten) - naar zijn eerste verrichtingen bij de club van Ronald Koeman.

'Het is niet gemakkelijk om twee wedstrijden in drie dagen te spelen. In de toekomst moet het schema worden aangepast'
• Manchester United-manager Louis van Gaal krijgt bijval van zijn aanvoerder Wayne Rooney, die het overvolle speelschema tijdens de Kerstdagen ook zat is. 'Het eist enorm veel van de spelers, er moet eens goed naar worden gekeken. En ook voor de fans is het met dit weer lastig om zo veel te reizen met Kerst.' (manutd.com)

Adam Lallana maakte tot dusverre niet al te veel indruk sinds hij afgelopen zomer overstapte naar Liverpool, maar na zijn doelpunt van maandagavond tegen Swansea City heeft de Engelse middenvelder er in ieder geval één fan bij. Commentator Leo Oldenburger (FOX Sports) gaat los na het doelpunt: Lallallallana!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.