Amrabat helpt Marokko met prachtassist naar knock-outfase

Reacties

Marokko heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Afrika Cup. De formatie van bondscoach Hervé Renard won vrijdagavond van Ivoorkust. Nordin Amrabat had een belangrijke rol in die zege.

Amrabat helpt Marokko met prachtassist naar knock-outfase
Marokko
Marokko
1 - 0
Ivoorkust
Ivoorkust

Marokko domineerde afgelopen zondag nog tegen Namibië, maar had een eigen doelpunt in de slotfase nodig om te winnen. Tegen Ivoorkust kreeg de ploeg van Renard meer weerstand. Marokko, met Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat in de basis, scoorde in tegenstelling tot zondag wel op eigen houtje. Na een vroege kans van Jonathan Kodjia namens Ivoorkust en aan de andere kant voor Youssef En-Nesyri - beide pogingen gingen naast - sloeg Marokko alsnog toe.

Halverwege de eerste helft zag Younès Belhanda ruimte voor Amrabat. De steekpass van de voormalig speler van onder andere PSV en VVV-Venlo was - zonder te kijken - op maat en bereikte En-Nesyri, die koeltjes afrondde. Max Gradel zorgde drie minuten later al bijna voor de gelijkmaker, maar keeper Bono lag in de weg. De doelman had vlak voor rust ook een antwoord op een inzet van Serey Die.

Marokko had na rust veel minder te duchten van Ivoorkust. De ploeg kreeg veel minder kansen, ook nadat Wilfried Bony in het veld was gekomen voor Jean Michaël Seri. En-Nesyri dwong keeper Sylvain Gbohouo nog wel tot een redding. Daarna ging Ziyech naar de kant voor Sofiane Boufal en in de slotfase kreeg Noussair Mazraoui nog wat speelminuten. De speler van Ajax verving Amrabat. Richting de extra tijd probeerde Ismaël Traoré het met een omhaal, maar Bono redde opnieuw. Aan de andere kant raakte invaller Mazraoui in de extra tijd de lat na een voorzet van Mbark Boussoufa.

Marokko staat na twee wedstrijden in Groep D op zes punten. Ivoorkust heeft er drie. Namibië en Zuid-Afrika treffen elkaar later op de vrijdagavond en zijn allebei nog puntloos. Bij twee zeges van Zuid-Afrika en een van Ivoorkust op Namibië zou Marokko in theorie nog kunnen zakken naar de derde plaats. Met zes punten op zak is de ploeg dan alsnog verzekerd van een plek in de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer Ivoorkust
Meer over Ivoorkust
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.