Amokachi weggestuurd bij MLS-club

Voormalig Nigeriaans international Daniel Amokachi is door zijn Amerikaanse werkgever Colorado Rapids op de transferlijst gezet. Volgens de technische staf van de club uit Denver is de 29-jarige aanvaller verre van fit en komt de spits niet meer in aanmerking voor een plaats in de selectie.

'Amokachi zou op den duur best wel fit kunnen raken, maar we hebben geen zin om daar acht of tien weken op te wachten. Zijn fysieke conditie is simpelweg niet acceptabel. We gaan nu zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger. Het nieuwe seizoen begint immers komende zaterdag al', zo liet een teleurgestelde Dan Counce, General Manager van de Rapids, weten.

Colorado Rapids trok Amokachi in februari aan, maar de aanvaller meldde zich pas begin maart bij zijn nieuwe club. Amokachi wilde met zijn overstap naar de Amerikaanse MLS (Major League Soccer) zijn plaats in de WK-ploeg van Nigeria heroveren, maar lijkt inmiddels kansloos in die missie. De Nigeriaan had de afgelopen twee seizoenen geen club. Zijn laatste werkgever was het Turkse Besiktas, waar hij van 1997 tot 2000 speelde. Daarvóór was Amokachi onder meer actief voor Everton en Club Brugge.

Bekijk hier al onze video's