Amoah: 'Geen idee meer hoeveel kansen ik heb gemist'

Heerenveen plaatste zich donderdag met een nipte 1-0 overwinning op Topklasser Hollandia voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Waar trainer Marco van Basten vol lof was over de ploeg uit Hoorn, was Matthew Amoah na afloop vooral de tel kwijt.

Amoah: 'Geen idee meer hoeveel kansen ik heb gemist'

'Alle complimenten voor Hollandia. Ze speelden goed en hebben tot het einde van de wedstrijd meegedaan om de 1-1 te maken', aldus een reële Van Basten na afloop. 'Wij hebben zelf bij vlagen redelijk gespeeld, maar de kansen niet afgemaakt', vervolgde de trainer.

Met name Heerenveen-debutant Amoah miste de nodige kansen. 'Ik weet echt niet meer hoeveel scoringskansen ik gemist heb', zei de aanvaller na afloop. 'Ik baal er wel van. Ik raakte de lat, de keeper en de bal werd ook nog een keer van de lijn gehaald. Ik had in dit duel echt pech', aldus de Ghanees.

Ondanks de minimale overwinning dankzij het doelpunt van Ramon Zomer kijkt Van Basten met vertrouwen naar de komende competitiewedstrijd. 'We hebben gewonnen, gescoord dus gaan we met een goed gevoel naar de komende wedstrijd tegen PEC Zwolle', aldus de 58-voudig international. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's