Amerikaanse investeerders slaan grote slag met koop Bundesliga-club

Reacties

Hertha BSC komt in Amerikaanse handen. Als het bestuur van de club uit Berlijn en de Duitse liga (DFL) groen licht geven, neemt investeringsmaatschappij 777 Partners bijna 65 procent van de aandelen van de Bundesliga-club over van de Tennor Holding.

Amerikaanse investeerders slaan grote slag met koop Bundesliga-club
© Pro Shots

Het huwelijk tussen Hertha en Tennor is allesbehalve gelukkig geweest. Eigenaar Lars Windhorst stak sinds 2019 bijna vierhonderd miljoen euro in de club voor de overname en om transfers te doen, maar kreeg daar nauwelijks een beloning voor. Windhorst wilde met Hertha een topclub in Duitsland worden, maar zag de club vorig seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnappen.

Achter de schermen was er al vanaf het begin van het jaar onrust bij Hertha. Voorzitter Werner Gegenbauer stapte op en zijn tijdelijke opvolger Thorsten Manske deed hetzelfde. Windhorst was de gebeten hond tijdens de algemene ledenvergadering in mei. Nu doet de investeerder zijn aandelen van de hand aan 777 Partners.

De Amerikaanse partij krijgt in rap tempo voet aan de grond in de Europese voetbalwereld. 777 heeft aandelen in Genoa, Vasco da Gama, Standard Luik, Melbourne Victory en Red Star FC en bezit ook een minderheidsaandeel in Sevilla. Vanwege de 50+1-regel in Duitsland krijgt 777 in de praktijk 49 procent van het stemrecht bij Hertha in het geval dat de overname goedgekeurd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.