American Dream voor Paes in Dallas na heldenrol: 'Een bijzondere keeper'

Maarten Paes is in de Verenigde Staten bezig aan het voltooien van zijn eigen American Dream. De doelman verliet eerder dit kalenderjaar FC Utrecht en maakte de overzeese transfer naar FC Dallas. Met die club haalde hij de halve finale van de play-offs van de MLS nadat hij zelf een heldenrol vertolkte.

FC Dallas
FC Dallas
ns
1 - 1
Minnesota United

Maandagavond nam FC Dallas het in de kwartfinale op tegen Minnesota United FC. In het eigen Toyota Stadium stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord. Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen, maar ook na honderdtwintig minuten was er nog geen beslissing geforceerd door een van de twee ploegen. Een strafschoppenreeks volgde.

De eerste strafschop was Paes nog te machtig, maar daarna herpakte hij zich. Bij een 1-1 tussenstand kreeg hij het thuispubliek op de banken, door katachtig de rechterhoek in te duiken en de poging van Wil Trapp te keren. Zijn ploeggenoten maakten daarna geen fout, waardoor Dallas de halve finale bereikte.

Hoofdtrainer Nico Estévez was lyrisch over Paes, die in de wedstrijd ook al een aantal keren goed op wist te treden. 'Voor zo'n penaltyserie is Maarten een bijzondere keeper. Op de grote momenten komt hij opdagen. We wisten dat de shoot-out een goed moment voor hem zou zijn. Hij is zo betrokken bij deze club, zo toegewijd aan zijn ploeggenoten. We wisten dat hij er zou staan.'

'Het was erg moeilijk', vertelde Paes zelf na afloop via de officiële kanalen van de club. Honderdtwintig minuten had hij gewacht op dat ene moment. 'En dan is het lastig je concentratie en focus niet te verliezen. Men zegt wel eens dat keepers niet moe worden, maar mentaal is het dat wel. Honderdtwintig minuten na zo'n lang seizoen. Ik ben zo blij dat we het samen gedaan hebben. Dit was geweldig.'

Zondag neemt FC Dallas het alweer op tegen Austin FC. In de halve finale staat een plaats in de finale van de play-offs in de Western Conference op het spel.