Ambitieus NAC slaat slag en wint strijd om ADO-captain Kemper

Reacties

NAC Breda is dicht bij de komst van Boy Kemper (23). De aanvoerder van ADO Den Haag heeft een aflopend contract. Die transfervrije status lijkt de gewilde verdediger in het Rat Verlegh Stadion te gaan verzilveren.

Ambitieus NAC slaat slag en wint strijd om ADO-captain Kemper
© Pro Shots

In Breda zijn de ambities sinds de aandelenoverdracht aan het lokale consortium NAC=Breda flink opgeschroefd. In de winter werd technisch directeur Peter Maas aangesteld, terwijl Peter Hyballa als oefenmeester voor de groep werd gezet. Een zevental spelers werd gestrikt en ook jeugdproduct Aimé Omgba werd naar de eerste selectie overgeheveld.

NAC kroop in een halfjaar van de veertiende naar de zesde plaats en zag de promotiedroom stranden in de halve finales van de play-offs. Toch smaakt dat naar meer. De verwachting is dat het spelersbudget flink zal stijgen. Na winterse voltreffers als Elías Már Ómarsson, Matthew Garbett en Cuco Martina is het vertrouwen in de technische beleidsmakers groot, waardoor de knip getrokken zal worden om de sportieve ambities te onderstrepen.

Kemper is een van de spelers die het project van de lokale investeerders vorm moet gaan geven. In Den Haag was de door Ajax opgeleide verdediger een vaste waarde, maar na drie seizoenen kwam de aanvoerder niet tot een overeenkomst tot contractverlenging. In Breda ligt nu een kakelvers langdurig contract klaar voor de linkspoot.

Eerder leek Kemper nog op weg naar Go Ahead Eagles. In Deventer zocht men nadrukkelijk naar nieuwe verdedigers, maar het aanbod van NAC was aanzienlijk beter dan dat van de Eredivisionist. Ook ADO probeerde tevergeefs Kemper te verleiden voor een langer verblijf bij de club, maar NAC lijkt aan het langste eind te trekken.

In Breda is promotie naar de Eredivisie het ultieme doel. De club, die eerder doelman Tein Troost al transfervrij van Feyenoord over wist te nemen, wacht een drukke zomer. Tien contracten lopen af, terwijl ook een speler als Thomas Marijnissen een weg naar de uitgang lijkt te wachten. Met Kemper lijkt de eerste nieuwe steunpilaar echter ook onderweg. Ook kind van de club en Urawa Red Diamonds-aanvaller Alex Schalk is een transferdoelwit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.