Ambitieus Lyon hoopt transfer Traoré spoedig af te ronden

Reacties

Olympique Lyon is dicht bij het afronden van de transfer van Bertrand Traoré. Dat heeft voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigd. De 21-jarige aanvaller die afgelopen seizoen op huurbasis voor Ajax speelde, komt voor circa zeventien miljoen euro over van Chelsea.

Ambitieus Lyon hoopt transfer Traoré spoedig af te ronden

De Franse website Footmercato maakte vrijdag al melding van een akkoord. Aulas vertelde dinsdag tijdens het bezoek van de vrouwenploeg (winnaar van de Champions League) van Lyon aan het presidentiële paleis dat hij Traoré voor het einde van de maand denkt binnen te hebben. 'Ik hoop dat we de onderhandelingen binnen tien dagen kunnen afsluiten, indien mogelijk al voor het weekend.'

Door het aantrekken van Traoré zet Lyon zijn ambities op de transfermarkt kracht bij. Na de komst van Memphis Depay tijdens de winterstop vertelde Aulas al dat de zevenvoudig kampioen van Frankrijk na enkele magere jaren in de toekomst vaker dergelijke miljoenentransfers wilde afsluiten. De 23-jarige Oranje-international kwam begin dit jaar voor circa zestien miljoen euro over van Manchester United.

Traoré is waarschijnlijk dus nog ietsje duurder en Aulas noemt de transfer dan ook een ambitieus project. De international van Burkino Faso speelde zich met name door zijn optredens in de Europa League namens Ajax in de kijker van diverse buitenlandse clubs. Nu lijkt uitgerekend Lyon, de club waartegen hij in de halve finale nog twee keer scoorde, dus zijn nieuwe werkgever te gaan worden.

Lyon kan wel wat aanvallende versterking gebruiken. Mathieu Valbuena vertrekt naar Fenerbahçe, terwijl het aflopende contract van vleugelspits Rachid Ghezzal niet werd verlengd. Bovendien wordt er hard getrokken aan Alexandre Lacazette. De clubtopscorer heeft laten weten te willen vertrekken en Arsenal bracht onlangs een 'aardig' bod op hem uit. Aulas hoopt de Franse international nog altijd te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.