Ambitieus Hertha heeft met Khedira eindelijk zijn grote naam binnen

Reacties

Sami Khedira keert na elf jaar terug in de Bundesliga. De 33-jarige middenvelder probeert zijn loopbaan weer op de rails te krijgen bij Hertha BSC.

Ambitieus Hertha heeft met Khedira eindelijk zijn grote naam binnen
© Pro Shots

Khedira kwam dit Serie A-seizoen welgeteld tot nul minuten in dienst van Juventus, dat dan ook niet bepaald een blokkade opwierp toen hij een vertrekwens uitte. De wereldkampioen van 2014 stond sinds halverwege 2015 op de loonlijst van De Bianconeri.

Dat Khedira voor de Bundesliga kiest, is enigszins verrassend. 'Mijn instinct en passie vertellen me dat ik moet spelen, als het mogelijk is in de Premier League. Daar werk ik naartoe', vertelde Khedira vorig jaar nog in een uitgebreid interview met The Athletic. 'Hertha ging heel ver om mij te helpen en biedt me de mogelijkhed om terug te keren in de Bundesliga', zegt hij nu. 'Daar ben ik denkbaar voor en ik kan niet wachten op het moment dat ik op het veld sta in het blauw-witte shirt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Khedira treft in Berlijn met technisch directeur Arne Friedrich een oude bekende. De twee speelden nog samen op het WK 2010. 'Met Sami Khedira halen we een topspeler in huis die onder contract heeft gestaan bij Europese topclubs en ons zal helpen met zijn ervaring in de Champions League, de Serie A, La Liga en WK's en EK's', zegt de blije Friedrich. 'We speelden samen op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ik ken zijn leiderschapskwaliteiten en ben daarom heel blij dat we hem nu hebben gecontracteerd bij Hertha.'

Investeringen
Het zeer ambitieuze Hertha BSC probeert met flinke investeringen de gevestigde orde aan te vallen in de Bundesliga. Tot nu toe bleef de komst van echt grote namen echter uit, al heeft onder anderen Lucas Tousart zeker al wel zijn sporen verdiend. Dit seizoen vallen de prestaties van Hertha bar tegen: de club uit de hoofdstad bekleedt thans de vijftiende plaats.

Dat moet veranderen en dus heeft Hertha maandag ook nog Nemanja Radjonic aangetrokken. De 24-jarige buitenspeler komt op huurbasis over van Olympique Marseille, waar de Servische international dit seizoen hoofdzakelijk invaller was.

Onlangs werd hoofdtrainer Bruno Labbadia ontslagen en vervangen door Pál Dárdai.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.