Ambitieus Helmond Sport haalt elfde nieuweling op bij FC Emmen

Reacties

Helmond Sport heeft zich versterkt met Peter van Ooijen. De aanvallende middenvelder annex vleugelspeler was transfervrij na een verblijf bij FC Emmen en tekent een contract voor twee seizoenen met een optie op nog een seizoen. Van Ooijen is de elfde nieuweling die het ambitieuze Helmond Sport deze zomer presenteert.

Ambitieus Helmond Sport haalt elfde nieuweling op bij FC Emmen
© Pro Shots

Van Ooijen speelde afgelopen seizoen bij Emmen, dat hem transfervrij overnam van het Duitse KFC Uerdingen. In dertig wedstrijden zorgde de Bosschenaar voor zeven assists en scoorde hij één keer. Na de promotie naar de Eredivisie verlengde Emmen het contract van Van Ooijen niet. Nu hapt Helmond Sport toe.

Na jaren van sportieve armoede wil Helmond Sport de weg omhoog inzetten, mede dankzij een financiële injectie van voorzitter Philippe van Esch. De club uit de Keuken Kampioen Divisie trok al Elmo Lieftink, Bram van Vlerken, Martijn Kaars en Daniël Breedijk aan. Ook Tom Beugelsdijk staat op het lijstje van Helmond Sport.

'We vissen niet meer in dezelfde vijver als de afgelopen jaren', zei technisch manager Louis Coolen onlangs in gesprek met VI. Helmond haalde tot nu toe een elftal aan nieuwelingen waar ook Wassim Essanoussi, Gabriël Culhaci, Flor Van den Eynden, Marcus Scholten en David Mistrafovic deel van uitmaken. Woensdag kwam daar al Eros Maddy bij. De aanvaller kwam over van FC Utrecht.

Lees op VI PRO meer over de ambitieuze plannen van Helmond Sport, dat binnen drie seizoenen wil meedoen om promotie naar de Eredivisie:

Bekijk hier al onze video's
Meer Helmond Sport
Meer over Helmond Sport
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.