Al-Wahda naar kwartfinale WK na winst op Hekari

Op het WK voor clubteams heeft Al Wahda zich ten koste van Hekari United FC geplaatst voor de kwartfinale.

Al Wahda, kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten, was in de play-off veel te sterk voor Hekari United uit Papoea-Nieuw-Guinea, dat zich in het traject van de aanloop naar het WK tot winnaar van de OFC Champions League had gekroond en zo deelname afdwong.

Het overwicht van de thuisploeg werd echter lange tijd niet uitgedrukt in de score. Tot kort voor rust, toen Al Wahda in tijdsbestek van vijf minuten twee keer toesloeg door doelpunten van Hugo en Fernando Baiano.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Abdulraheem Jumaa voor de 3-0 einduitslag. Al Wahda kan zich nu gaan opmaken voor de kwartfinale. Daarin komt het zaterdag in actie tegen Seongnam IIhwa Chunma uit Zuid-Korea. Foto: VI Images