Aluminium teistert Roda en houdt Eredivisie-droom Almere levend

Roda JC Kerkrade is er niet in geslaagd Almere City FC opzij te zetten: 0-0. De Limburgers kwamen voor rust een paar keer goed weg, maar lieten in de tweede helft kansen op de overwinning liggen.

In de eerste helft was geen moment zichtbaar dat Roda JC afkomstig is uit de Eredivisie en Almere City uit de Jupiler League. Sterker nog, de thuisploeg greep na een kwartier het initiatief en kreeg ook de beste kansen. Geklungel van doelman Hidde Jurjus leverde Jergé Hoefdraad een prima mogelijkheid op, Tom Overtoom zag zijn schot gestopt worden door Jurjus en Javier Vet pegelde op de lat.

Pas vlak voor rust kreeg Roda JC de eerste echte kans, na kleine mogelijkheden voor Dani Schahin, Chris Kum en Donis Avdjijaj. Simon Gustafson besloot uit te halen en raakte via de rug van Almere-speler Damon Mirani de lat boven doelman Chiel Kramer.

Na rust kreeg Almere City het naarmate de wedstrijd vorderde steeds lastiger en kwam Roda juist beter in de wedstrijd. Jannes Vansteenkiste raakte met een fraaie poging de lat, waarna Schahin de bal er uit de rebound ook niet in kreeg. Vijf minuten voor tijd verprutste Ognjen Gnjatic een gigantische kopkans door recht in de handen van Kramer te koppen.

Door de doelpuntloze remise is er nog niets beslist tussen Roda en Almere. Zondag staat de return in Kerkrade op het programma.