Als held onthaalde Scaloni wil geen vergelijking met Guardiola en Ancelotti

Reacties

Lionel Scaloni heeft als bondscoach weliswaar het WK gewonnen, maar dat brengt hem niet op gelijke hoogte met coaches als Carlo Ancelotti en Pep Guardiola. Dat is althans de lezing van Scaloni zelf. De Argentijn bleef bescheiden op de eerste persconferentie sinds de WK-eindzege.

Als held onthaalde Scaloni wil geen vergelijking met Guardiola en Ancelotti
© Pro Shots

Het succes in Qatar leverde Scaloni meteen een favorietenrol op tijdens het gala van The Best FIFA Football Awards en die favorietenrol maakte de Argentijn waar. Hij eindigde boven Ancelotti, Guardiola, Walid Regragui en Didier Deschamps en werd verkozen tot Beste Coach van het Jaar.

In Buenos Aires schoof Scaloni voor het eerst aan na de overwinning op Frankrijk in de WK-finale. 'Als je de wereldbeker wint, is alles geweldig en fantastisch. Maar ik kan mezelf niet op gelijke hoogte met Ancelotti en Guardiola zetten. Ik ben trots op de prijs voor beste coach, maar dat is misschien wat overtrokken.'

Misschien vond Scaloni het applaus en gezang aan het einde van het persmoment ook wat overtrokken, maar hij kon een glimlach niet onderdrukken. De bondscoach vertelde aan de toegestroomde pers dat het ook hun WK-titel was en dat leverde vrolijke taferelen op aan het einde van de persconferentie (zie video onder).

Daarvoor ging het natuurlijk al snel over Lionel Messi. De superster werd opgeroepen en in Argentinië hoopt men dat hij in ieder geval nog drie jaar doorgaat, tot aan het volgende WK. 'Het gaat goed met hem', kon Scaloni bevestigen. 'Hij komt hier om te spelen, wij blijven hem uitnodigen om te komen en stoppen daar pas mee als hij het zegt. Maar als hij zich bedenkt, ga ik hem zeker proberen te overtuigen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.