Als écht alles tegenzit: grensrechter blesseert Sánchez

Reacties

Alexis Sánchez krijgt ook dit seizoen bakken met kritiek over zich heen. De Chileense aanvaller van Manchester United strijkt wekelijks een slordige 450.000 euro op, maar kan zich bij de Engelse recordkampioen maar niet onderscheiden. Een laatste kans lijkt aan te breken.

Als écht alles tegenzit: grensrechter blesseert Sánchez

Terug naar dinsdag. Het onder manager Ole Gunnar Solskjaer uit de dood herrezen Manchester United wacht een ware krachtproef in het duel met Paris Saint-Germain. De dertigjarige Chileen moet het met een vertrouwde plek in de dug-out doen, maar mag eerder het veld betreden dan verwacht. Jesse Lingard raakt in de slotfase van de eerste helft immers geblesseerd.

Grensrechter
Even daarvoor is Sánchez door de Noor al richting zijlijn gestuurd, maar daar heeft iets plaats wat volledig in het seizoen van de ooit veel scorende aanvaller past. In gesprek met de BBC legt hij uit wat. 'Ik was daar aan het warmlopen, maar de grensrechter kwam bij een counter van ons aanvliegen. Hij botste vol op mijn voet. Ik moest erin en liep richting de bank en zei tegen Sergio Romero: "Ik heb net een enorme dreun gehad, maar moet er nu in…" Het is wat gekneusd en beurs, maar goed ik wil het niet als excuus aandragen', aldus Sánchez, die voor zijn spel tegen PSG flink kritiek zou krijgen.

United verliest uiteindelijk met 0-2 en lijkt kansloos voor een plek in de kwartfinale van de Champions League. Bovendien zijn er meer zorgen. Behalve Lingard valt ook Anthony Martial uit en later zal blijken dat beiden zo'n twee tot drie weken aan de kant staan. Met andere woorden: er breekt voor Sánchez een cruciale periode aan. Eindelijk kan hij zijn kans pakken.

Want dat de tijd begint te dringen voor de grootverdiener is wel duidelijk. Na een teleurstellend eerste seizoen zijn zijn statistieken ook nu niet om over naar huis te schrijven: negentien officiële duels, twee goals. Wie bedenkt dat het hier gaat om de man die in het seizoen 2016/17 eindigde op dertig goals en achttien assists in 51 duels voor Arsenal, beseft hoe pijnlijk die cijfers zijn. Helemaal als je zo'n 450.000 euro per week opstrijkt.

'Solskjaer heeft niet heel veel met mij gesproken over wat hij van me verwacht.'
'Solskjaer heeft niet heel veel met mij gesproken over wat hij van me verwacht.'

De hoofdrolspeler snapt dat hij nu moet leveren. 'Natuurlijk had ik de club al veel meer willen geven. En ja, natuurlijk verontrust mij dit. Ik geloof in wat ik kan, maar ik wil het ook laten zien. Voetbal is van kleins af aan mijn passie, ik wil die liefde tonen.'

Solskjaer
De vraag is daarbij wel in hoeverre Solskjaer het in de voormalige Arsenal-dirigent ziet zitten. 'Hij heeft niet heel veel met mij gesproken over wat hij van me verwacht', zo luidt de opmerkelijke openbaring van Sánchez. 'Maar dat hoeft ook niet, ik ben een ervaren speler en ik denk dat ik wel weet wat ik wel en niet moet doen.'

'Ik ben een speler die, zodra ik de bal niet heb, aan glans verliest', vervolgt Sánchez, zoekend naar verklaringen voor zijn ineengestorte spel. 'Ik wil ook iedere wedstrijd spelen. Ik ben helemaal niet gewend aan het continue gewissel van basisspeler naar reserve. Ik zoek geen excuses, want ook in tien of twintig minuten moet ik het laten zien. Maar ik was nu eenmaal gewend altijd te spelen', aldus de Chileen.

Terugbetalen
Mogelijk volgt maandagavond al de eerste kans op eerherstel voor Sánchez. Dan staat United tegenover Chelsea in de achtste finale van de strijd om de FA Cup. Met uitschakeling in de strijd om de League Cup, het weinig perspectiefrijke vooruitzicht in de Champions League en de achterstand van veertien punten op Liverpool en Manchester City zou de FA Cup wel eens het enige eremetaal kunnen zijn, waar United nog voor in aanmerking komt. En als Sánchez dan fit is, grensrechters ontwijkt en eindelijk zijn belofte waarmaakt, kan hij beginnen met het terugbetalen.

Spelersprofiel

A. Sánchez


A. Sánchez
Geboortedatum:
19 december 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Tocopilla
Nationaliteit
Chili
Lengte:
1,69 m
Gewicht:
62 kg
Huidige club:
Internazionale
Nationaal team:
Chili
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Sánchez
Meer over A. Sánchez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.