Alonso helpt effectief Chelsea aan overwinning op Leicester

Reacties

Chelsea heeft zich zaterdag van zijn effectieve kant laten zien tegen regerend kampioen Leicester City: 0-3. De Londenaren staan nog altijd op eenzame hoogte in de Engelse Premier League.

Alonso helpt effectief Chelsea aan overwinning op Leicester

Chelsea trad aan zonder topscorer Diego Costa. Volgens de spits had hij last van een rugblessure, maar Engelse media speculeerden over de boosheid van Costa omdat manager Antonio Conte een transfer naar China zou tegenhouden.

Zonder Costa moesten andere spelers voor de doelpunten zorgen bij Chelsea. Middenvelder Marcos Alonso wierp zich op als gelegenheidsafmaker. Al na zes minuten opende de Spanjaard de score. Eden Hazard ging niet voor eigen succes en speelde de vrijstaande Alonso aan, die alleen nog raak hoefde te schieten: 0-1.

Verder dan dat kwam Chelsea in de eerste helft niet. Leicester kreeg enkele kansen aan de andere kant, maar van een hoogstaand niveau was het duel voor rust niet. Kort na de hervatting zorgde Alonso voor zijn tweede goal van de avond. Uit een afgeslagen vrije trap van Willian schoot de middenvelder raak.

Ook Pedro deed een duit in het zakje voor Chelsea. Terwijl hij een pirouette deed bracht hij Willian in stelling met een hakbal, waarna hij met een kopbal voor het doelpunt zorgde: 0-3 (zie video onderaan). Zo toonde Chelsea zich uiterst effectief met drie schoten op doel en drie treffers.

Chelsea gaat nog altijd aan kop in de Premier League met 52 punten. Achtervolgers Tottenham Hotspur (45 punten), Arsenal en Liverpool (beide 44 punten) staan op ruime afstand. Leicester City staat vijftiende met 21 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.