Chelsea beloont uitblinkende Aké met vervroegde terugkeer

Reacties

Nathan Aké keert per direct terug bij Chelsea. Hij werd verhuurd aan AFC Bournemouth, maar wordt vanwege zijn sterke ontwikkeling teruggehaald.

Chelsea beloont uitblinkende Aké met vervroegde terugkeer

Bournemouth bevestigt via de officiële kanalen dat Aké is teruggeroepen door Chelsea, dat daar een speciale clausule voor in het huurcontract had laten opnemen. De Londenaren waren op zoek naar defensieve versterking en werden in verband gebracht met tal van spelers, maar kiezen ervoor om de Nederlandse jeugdinternational een kans te geven bij het eerste team. Aké maakte de laatste maanden veel indruk bij Bournemouth en presteerde vorig seizoen ook al uitstekend in het shirt van Watford.

Chelsea-manager Antonio Conte liet zich vrijdag al ontvallen dat hij overwoog Aké terug te halen. 'Hij is een erg goede speler en speelt de laatste tijd alles bij Bournemouth. Ik overweeg hem terug te halen, hij zou voor ons een interessante speler kunnen worden.'

De 21-jarige Aké staat al sinds zijn vijftiende onder contract bij Chelsea, dat hem destijds wegplukte uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij speelde tot dusver vijf competitieduels voor The Blues en werd behalve aan Bournemouth ook al verhuurd aan Watford en Reading.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.