Succescoach Conte breekt Premier League-record

Reacties

Voor de derde keer op rij is Antonio Conte verkozen tot manager van de maand in de Premier League. De succestrainer van Chelsea breekt daarmee een record.

Succescoach Conte breekt Premier League-record

Het gebeurde sinds de invoering van de prijs in het seizoen 1994/95 nog nooit dat een manager deze drie maanden achter elkaar won. Conte kwam afgelopen zomer over van het Italiaanse elftal en had daarvoor Juventus onder zijn hoede.

Conte won met Chelsea in december al zijn wedstrijden. Het speelde zes keer in de competitie, waaronder de topper tegen Manchester City (1-3). Verder won Chelsea in december van West Bromwich Albion (1-0), Sunderland (0-1), Crystal Palace (0-1), AFC Bournemouth (3-0) en Stoke City (4-2).

Daardoor staan The Blues met vijf punten voorsprong aan kop van de Premier League, hoewel het eerste duel van 2017 wel in een nederlaag eindigde (2-0 tegen Tottenham Hotspur). Zaterdag wacht Chelsea een duel tegen uittredend kampioen Leicester City, dat in een gevecht tegen degradatie is beland.

Het doelpunt van Manchester United-speler Henrikh Mkhitaryan tegen Sunderland is verkozen tot doelpunt van de maand december. United-ster Zlatan Ibrahimovic werd verkozen tot speler van de maand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.