Alonso geeft grote wens toe: 'Maar ik ben gelukkig bij Chelsea'

Reacties

Marcos Alonso lijkt wel oren te hebben naar een transfer naar Barcelona. De linksback van Chelsea wordt de afgelopen weken in verband gebracht met de grootmacht uit Spanje, al moeten de clubs wel overeenstemming bereiken over een afkoopsom. Alonso ligt nog een jaar vast in Londen.

Alonso geeft grote wens toe: 'Maar ik ben gelukkig bij Chelsea'
© Pro Shots

De 31-jarige vleugelverdediger, die zondag negentig minuten meespeelde met Spanje tegen Tsjechië (2-2), verliet Real Madrid in 2010 en speelde sindsdien voor Bolton Wanderers, Fiorentina, Sunderland en Chelsea. Hij speelde slechts één wedstrijd in La Liga en wil zich graag op dat podium laten zien. Toch is Alonso meer dan tevreden bij Chelsea, vertelt hij aan Onda Cero.

'Ik heb dit seizoen 50 wedstrijden gespeeld (46, red.), we zijn wereldkampioen geworden en we hadden pech in de bekerfinales', verwijst Alonso naar de verloren penaltyreeksen tegen Liverpool in de finales van de League Cup en de FA Cup. 'Ik mag niet klagen, maar de wens om in Spanje te spelen is wel aanwezig. Het is niet volledig aan mij. Ik ben gelukkig bij Chelsea, dat kan ik eerlijk zeggen.'

Alonso is niet de enige die beslist over zijn toekomst, herhaalt hij. 'Op papier sta ik nog een jaar onder contract en dat is de situatie. Ik heb vaker gezegd dat ik graag terugkeer naar Spanje, maar ik heb het niet volledig in de hand. Ik heb nog twee wedstrijden te gaan en dan is het tijd om uit te rusten', doelt hij op de Nations League-wedstrijden van Spanje tegen Zwitserland en Tsjechië van deze week.

Mede door een ernstige blessure van Ben Chilwell kon Alonso vorig seizoen veel minuten maken bij Chelsea. De concurrent liep in november een ernstige kruisbandblessure op en maakte pas in de slotwedstrijd van het seizoen (2-1 zege op Watford) zijn rentree als invaller. Naar verwachting is Chilwell volgend seizoen weer volledig fit, maar trainer Thomas Tuchel rouleert graag en kan beide spelers dus speeltijd bieden.

Barcelona
Bij Barcelona zou Alonso de concurrentie kunnen aangaan met Jordi Alba. Volgens eerdere berichtgeving van Marca wil de club maximaal vijf tot tien miloen euro betalen om het aflopende contract van de vleugelverdediger af te kopen. Andere kandidaten die zijn genoemd om de linksbackpositie te versterken, zijn Álex Grimaldo van Benfica, José Gayà van Valencia en Nicolás Tagliafico van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.