Alonso geeft duidelijk signaal af naar Leverkusen richting kampioensduel

Reacties

Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso beseft dat hij met zijn team na zaterdag nog dichter bij de titel in de Bundesliga is, maar de geprezen Spanjaard wil niet dat zijn spelers de focus verliezen in de jacht op meer zilverwaar.

Alonso geeft duidelijk signaal af naar Leverkusen richting kampioensduel
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Leverkusen won zaterdagmiddag van Union Berlin en achtervolger Bayern München ging pijnlijk onderuit bij Heidenheim. Het gat tussen beide clubs is nu zestien punten. Leverkusen kan volgende week in eigen huis tegen Werder Bremen de eerste landstitel in clubgeschiedenis binnen halen.

Alonso is nog niet bezig met de naderende kampioenswedstrijd. Hij benadrukt na de winst in Berlijn dat zijn team zich eerst optimaal moet focussen op de Europa League-wedstrijd tegen West Ham United in de kwartfinales (donderdag). 'Het ziet er nu heel goed uit voor ons en misschien kunnen we zondag een groot feest gaan vieren, maar we moeten ons nu eerst gaan richten op de Europa League', zei Alonso op een persconferentie.

'Ik ben heel trots op dit team en waar we nu staan. Union maakte het ons niet makkelijk, maar de wijze waarop wij speelden was typerend voor dit seizoen. We willen de ingeslagen weg nu ook vervolgen in de Europa League en de finale om de DFB Pokal (tegen 1. FC Kaiserslautern op 25 mei, red.)', verklaarde de succestrainer van Leverkusen, die onlangs benadrukte dat hij komende zomer niet weggaat bij de club.

Clubrecords
Leverkusen verbrak dankzij de winnende goal van Florian Wirtz twee clubrecords: Die Werkself won voor het eerst voor de negende keer op rij in de Bundesliga en voor het eerst voor de zevende keer op rij een uitduel. Leverkusen is na het 28ste competitieduel ongeslagen en evenaarde een prestatie van Bayern München in het seizoen 2013/14, toen Pep Guardiola trainer was bij Der Rekordmeister. Bayern werd in die jaargang met Arjen Robben kampioen en verloor toen in speelronde 29 de ongeslagen status tegen FC Augsburg.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.