Almere City maakt eerste transfer in Eredivisie-tijdperk officieel

Reacties

Thomas Robinet is de eerste aanwinst van Almere City FC sinds de club voor het eerst promoveerde naar de Eredivisie. De Franse spits komt zoals VI al meldde over van het Belgische KV Oostende en tekent voor drie jaar bij de kersverse Eredivisie-club.

Almere City maakt eerste transfer in Eredivisie-tijdperk officieel
© Pro Shots

Almere City kreeg de verhuurde Bradly van Hoeven terug en deed zaken met bijvoorbeeld Rajiv van La Parra door zijn contract te verlengen, maar Robinet is de eerste transfer die wordt uitgevoerd na de voor Almere City heugelijke datum 11 juni. Toen werd FC Emmen in de finaleronde van de play-offs wederom verslagen, wat een debuut in de Eredivisie opleverde.

In een interview op de clubwebsite laat Robinet weten dat hij eerder al op de radar van Almere City verscheen. 'Ik had vorig seizoen al contact met Johan (Hansma, technisch manager, red.) over een overgang naar Almere City, maar toen kwam het er helaas niet van. Almere City is een mooie club met mooie ambities, dat ze nu op het hoogste niveau uitkomen is natuurlijk een fantastische kans voor iedereen bij de club.'

Almere City debuteert op 13 augustus tegen FC Twente in de Eredivisie en heeft tot dusver vier oefenduels ingepland. Op 15 juli is BW Lohne uit Duitsland de eerste sparringpartner.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.