Almere City hoopt op goals van Franse spits

Reacties

Almere City is in de zoektocht naar een spits gestuit op Thomas Robinet. De promovendus neemt de aanvaller over van het Belgische Oostende.

Almere City hoopt op goals van Franse spits

Robinet had in Oostende nog een contract tot medio 2026, maar de Belgen verhuurden hem het afgelopen seizoen al aan Nancy. Zowel bij Oostende als bij Nancy maakte de aanvaller weinig indruk. Ondanks een matig seizoen ziet Almere potentie in Robinet.

Dat is met name te danken aan zijn prestatie in het seizoen 2021/22. Oostende kocht de Fransman in de zomer van 2022 nadat hij voor Chateauroux achttien keer trefzeker was in 33 wedstrijden in de Franse derde divisie, de Championnat National. Daarvoor kwam Robinet, die in augustus 27 wordt, uit voor de Franse clubs Sochaux, Villefranche en Stade Lavallois. In zijn jeugdjaren zat hij in de opleiding van Olympique Lyon. Ook was hij Frans jeugdinternational.

Robinet is de eerste speler die het naar de Eredivisie gepromoveerde Almere City aantrekt. Maandag hervat de ploeg van trainer Alex Pastoor als laatste Eredivisie-club de training.

Spelersprofiel

T. Robinet


Geboortedatum:
18 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Saint-Priest
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Almere City FC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.