Alles wat je moet weten over de KNVB-bekerloting

Reacties

De interlandperiode zit erop en een nieuwe speelronde van de Eredivisie staat voor de deur, maar de blik kan inmiddels ook op het Nederlandse bekertoernooi gericht worden. De loting van de eerste ronde in de TOTO KNVB-beker komt er namelijk aan.

Alles wat je moet weten over de KNVB-bekerloting
© Pro Shots

Over tien dagen gaat er geloot worden voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Op 23 september zijn alle wedstrijden in de voorrondes afgewerkt en wordt de loting verricht. Dit zal gedaan worden na het Eredivisie-programma van die dag, met SC Heerenveen - Excelsior als toetje op de zaterdagavond. De loting zal dan ook rond 23.00 uur plaatsvinden en uitgezonden worden door ESPN.

Het is belangrijk om te weten dat Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente als Europees spelende ploegen zijn vrijgesteld in de eerste ronde. Dit geldt dus ook voor de Tukkers, die in de play-offs van de Conference League werden uitgeschakeld door Fenerbahçe. De wedstrijden in de eerste ronde van het bekertoernooi worden op 31 oktober en 1 en 2 november afgewerkt.

Verder krijgen amateurverenigingen een speciale status als ze een club uit het betaald voetbal treffen. In dat geval krijgen zij de thuisstatus, ongeacht de volgorde van de loting. De strijd om de KNVB-beker zal dit seizoen ongetwijfeld een extra lading krijgen, omdat de winnaar zich plaatst voor de groepsfase van de Europa League. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.