Alles of niets voor Oranje Leeuwinnen tegen Zweden

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal strijdt woensdagavond tegen Zweden (aftrap 19.30 uur) voor de laatste kans op deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer. Oranje moet zelf winnen en hopen op puntenverlies van Noorwegen.

Alles of niets voor Oranje Leeuwinnen tegen Zweden

Woensdag 2 maart was de euforie groot toen de Oranje Leeuwinnen in het openingsduel van het olympisch kwalificatietoernooi met 4-3 te sterk waren voor Zwitserland. Drie dagen later was er van die vreugde weinig meer over. Het duel met Noorwegen werd een afstraffing.

Toch kan Oranje zich nog steeds kwalificeren voor de Spelen. De Leeuwinnen moeten dan winnen van Zweden en hopen dat Noorwegen punten verspeelt tegen Zwitserland. Als de Noren winnen, moet Nederland het sterke Zweden met vijf doelpunten verschil verslaan.

'De knop moet nu weer om', vertelt Dominique Janssen op de website van de KNVB. 'Zweden heeft al twee keer gewonnen dus dat wordt écht geen makkelijke opgave. Het wordt alles of niks. Daarna kunnen we pas kijken naar wat Noorwegen heeft gedaan. We hebben een tik gehad, maar we willen sowieso een goed resultaat neerzetten. De kans die we nog hebben moeten we pakken.'

Het Sparta Stadion is woensdagavond om 19.30 uur het decor voor het beslissende duel van Oranje. Tegelijkertijd wordt in Stadion Woudestein het duel tussen Noorwegen en Zwitserland gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.