Van der Laan focust zich op Zweden: 'We moeten winnen'

Reacties

Bondscoach Arjan van der Laan hoopt nog altijd op een goede afloop van het olympisch kwalificatietoernooi voor de Oranje Leeuwinnen. Hij snapt dat de wedstrijd tegen Zweden cruciaal is na de afstraffing tegen Noorwegen (1-4 verlies).

Van der Laan focust zich op Zweden: 'We moeten winnen'

Door de nederlaag tegen Noorwegen moet het Nederlands vrouwenelftal woensdag op Het Kasteel winnen van Zweden om uitzicht te houden op Rio. Als concurrent Noorwegen niet wint van Zwitserland, is een overwinning voldoende. Winnen de Noorse dames wél, dan moet Oranje met liefst 5-0 winnen van Zweden.

'We moeten deze wedstrijd eerst even verwerken', reageerde Van der Laan tegenover de KNVB. 'We hebben een aantal dagen om ons te herpakken. Zolang het mogelijk blijft om eerste te worden in het toernooi, moeten we daarvoor gaan. We weten dat we van Zweden moeten winnen en daar zullen we alles aan doen.'

Middenveldster Anouk Dekker toonde zich teleurgesteld. 'Dit is een domper. We hadden ons hier heel iets anders van voorgesteld.' Het is nog onduidelijk of Sherida Spitse op tijd hersteld is om woensdag aan te treden tegen Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.