Alles of niets voor Juventus: Pirlo geniet van de adrenaline en de druk

Reacties

Juventus is niet langer de baas in Italië en moet maar hopen dat het komend seizoen mag meedoen aan de Champions League. De ploeg heeft kwalificatie voor het miljardenbal niet in eigen hand. Andrea Pirlo hoopt dat hij de clubleiding desondanks heeft overtuigd van zijn kwaliteiten.

Alles of niets voor Juventus: Pirlo geniet van de adrenaline en de druk
© Pro Shots
Bologna
Bologna
1 - 4
Juventus
Juventus

Pirlo staat dit seizoen voor het eerst voor de groep bij Juventus en het is een teleurstellend eerste jaar geworden. Midweeks werd weliswaar de Coppa Italia gewonnen, maar in de competitie ging het helemaal mis. Internazionale nam de troon over van Juve, dat in de afgelopen negen jaar kampioen werd, en ook Atalanta Bergamo, Napoli én AC Milan hebben meer punten dan De Oude Dame.

Met nog een speelronde te gaan wordt het nog een hele opgave voor Juventus om bij de bovenste vier te eindigen. De ploeg moet zelf winnen van Bologna en dan maar hopen dat Napoli en/of AC Milan een misstap begaat. Winnen Napoli en Milan van respectievelijk Hellas Verona en Atalanta, dan gaat de Champions League sowieso aan de neus van Juventus voorbij.

Pirlo houdt vertrouwen in een goede afloop. Op zijn persconferentie van zaterdag benadrukte hij dat een verrassing zeker nog mogelijk is. Hoe het zondag ook afloopt: de voormalig middenvelder hoopt ook volgend seizoen nog op de bank te zitten bij Juve.

'Ik zou graag bij deze club blijven werken en ik weet zeker dat de clubleiding geen beslissing neemt op basis van wat er zondag gebeurt', zei Pirlo. 'Ik ben ervan overtuigd dat zij naar het hele seizoen zullen kijken en dan een beslissing zullen nemen. Het is de beslissing van de leiding, we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik heb in ieder geval altijd mijn hoofd omhoog gehouden en heb het gevoel dat ik me honderd procent heb gegeven voor deze baan. Ik ben altijd duidelijk geweest tegenover iedereen en weet dat de spelers alles gegeven hebben.'

Natuurlijk valt de vijfde plek op de ranglijst tegen. 'Ik ben uiteraard niet blij met de resultaten, aangezien we onze doelstellingen niet hebben bereikt, maar ik heb genoten van de samenwerking met mijn spelers', vervolgde Pirlo. 'Ik hou van de adrenaline en de druk die deze baan met zich meebrengt. Ik was een winnaar als een speler en ik wil een winnaar worden als trainer, dus ik zie dit seizoen als een prachtige kans om te kunnen groeien voor de toekomst.'

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Pirlo
Meer over A. Pirlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.