Nieuwe trainersklus voor Pirlo bij gevallen grootmacht

Reacties

Andrea Pirlo wordt weer trainer en wel bij het naar de Serie B gedegradeerde Sampdoria. De gewezen stilist op het middenveld is gepresenteerd in het Stadio Luigi Ferraris, hij tekent voor twee jaar.

Nieuwe trainersklus voor Pirlo bij gevallen grootmacht
© Pro Shots

Het leek erop dat Fabio Grosso de job zou krijgen, maar op het laatste moment heeft kersvers eigenaar Andrea Radrizzani (ook de baas bij Leeds United) besloten om een andere speler van de WK-winnende selectie uit 2006 te kiezen. Door het recente instappen van Radrizzani mag de gevallen grootmacht uit Genua in elk geval nog in de Serie B beginnen, de competitie waar de club vorig seizoen naar degradeerde. Zonder die ingreep had een faillissement en een vrije val naar de krochten van het Italiaanse voetbal gedreigd.

De inmiddels 44-jarige Pirlo stopte in 2017 met voetballen. Drie jaar later werd hij aangesteld als de nieuwe trainer van Juventus, maar niet voor lang. Een reeks van negen Serie A-titels op rij werd doorbroken en Pirlo vertrok na een seizoen. Ook zijn tweede klus als eindverantwoordelijke werd geen doorslaand succes: Fatih Karagümrük ontsloeg hem vorige maand vlak voor het eind van de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sampdoria
Meer over Sampdoria
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.