Feestende Sampdoria-fans krijgen trap na van ex-eigenaar: 'Jullie gaan spijt krijgen'

Reacties

Massimo Ferrero heeft bevestigd dat hij Sampdoria heeft verkocht. De 71-jarige heeft zijn aandelen overgedragen aan Andrea Radrizzani, die tevens eigenaar is van Leeds United. Uit vreugde over het nieuws gingen Sampdoria-fans dinsdag de straat op, maar Ferrero sloeg een dag later terug.

Feestende Sampdoria-fans krijgen trap na van ex-eigenaar: 'Jullie gaan spijt krijgen'
© Pro Shots

Ferrero trad in 2021 al terug als voorzitter van Sampdoria nadat hij werd gearresteerd op verdenking van financiële misdrijven. De club ging op zoek naar een nieuwe eigenaar, maar eenvoudig verliep die zoektocht niet. Ferrero zou verschillende overnames hebben tegengehouden en wordt door supporters van de club gezien als grote schuldige van de huidige malaise. Sampdoria kampt met grote financiële problemen en degradeerde onlangs uit de Serie A.

De blijdschap was dan ook groot toen dinsdag duidelijk werd dat een overname aanstaande was. Groepen supporters gingen de straat op in Genua, met onder meer spandoeken waarop stond dat Sampdoria 'bevrijd' was. De Italiaanse club maakte woensdag bekend dat er een kapitaalverhoging van maximaal veertig miljoen euro komt. Ook gaat Sampdoria een herstructureringsplan tegemoet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo lijkt er licht aan het einde van de tunnel te komen voor Sampdoria, maar volgens Ferrero moeten de fans zich nog niet rijk rekenen. Op streamingplatform Telenord had de inmiddels ex-eigenaar een boodschap: 'Sampdoria is verkocht en nu eigendom van meneer Radrizzani. Zoek maar een zondebok, ik heb al anderhalf jaar niks gedaan bij de club. De fouten zijn niet door mij gemaakt. Ik heb alles met mijn hart gedaan. Ik wil alleen zeggen dat jullie op een dag spijt gaan krijgen.'

Door de overname en de kapitaalinjectie is een faillissement van Sampdoria voorlopig van de baan. De club kan zich op tijd inschrijven voor het nieuwe seizoen in de Serie B, maar krijgt door de financiële wanorde mogelijk nog wel een puntenstraf van de Italiaanse bond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sampdoria
Meer over Sampdoria
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.