Alleen wereldgoal Pellegrini leidt de aandacht af van 'Dollarumma'

Italië is met 2-0 een overwinning op Denemarken begonnen aan het EK Onder-21. Het duel stond in het teken van een opmerkelijk protest en een schitterende goal.

Italië geldt als een van de favorieten voor de toernooizege in Polen. Een blik op de opstelling voor het duel met Jong Denemarken leerde waarom. Van de elf basisspelers waren er namelijk acht (!) al A-international.

Toch lukte het Italië niet die overdaad aan ervaring om te zetten in grote kansen. De Azzurri waren beter, maar creëerden weinig grote kansen. Alleen een knal van Marco Benassi stelde de Deense doelman echt op de proef.

In de slotfase van de eerste helft vond er alsnog een verheffend incident plaats. Bij een Deense corner werd de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma bedolven onder een regen van dollarbriefjes. Het was een protestactie van AC Milan-supporters, uit woede over zijn beslissing om zijn in 2018 aflopende contract niet te verlengen.

Vlak na rust stond het publiek opnieuw op de banken en dit keer vanwege een sportief hoogstandje. Lorenzo Pellegrini opende namelijk de score met een fantastische omhaal in de kruising. Vlak voor tijd zorgde Atalanta Bergamo-spits Andrea Petagna van dichtbij voor de beslissende 0-2.

Met Duitsland, dat eerder op de zondag Tsjechië al versloeg, gaat het nu met drie punten aan kop in Groep C.