Alleen trainer van Angers troeft hondstrouwe Simeone af

Reacties

Diego Simeone zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw, tot medio 2022 lopend contract met Atlético Madrid. De 48-jarige Argentijn is inmiddels de een na langst zittende trainer bij clubs die thans uitkomen op het hoogste niveau in een van de vijf grote Europese competities.

Alleen trainer van Angers troeft hondstrouwe Simeone af

Op 23 december 2011 begon Simeone aan zijn werkzaamheden bij Atlético Madrid, dat er jarenlang een sport van maakte zoveel mogelijk van trainer te wisselen. Bij deze een quizvraag, waarvan het antwoord in onderstaande tabel staat: wie was ook alweer zijn voorganger?

Vooral onder het bewind van de excentrieke Jesús Gil y Gil betaalden de Rojiblancos zich blauw aan afkoopsommen. Daarvan is nu geen sprake meer, al drukt Simeone met een geschat maandsalaris van 3,3 miljoen euro (volgens onderzoek van L'Équipe) ook wel enigszins op de begroting.

De Argentijn, die Atlético Madrid onder meer leidde naar de landstitel van 2014 en twee (verloren) Champions League-finales, is met enige afstand de langst zittende trainer bij de huidige Primera División-clubs. José Luis Mendilibar, die medio 2015 aantrad bij Eibar, volgt met ruim drie dienstjaren minder dan Simeone.

Diego Simeone na zijn eerste grote succes met Atlético Madrid: het winnen van de Europa League in 2011/12.
Diego Simeone na zijn eerste grote succes met Atlético Madrid: het winnen van de Europa League in 2011/12.

In de Serie A voert Massimiliano Allegri deze lijst aan, maar ook de oefenmeester van Juventus kan met zijn 4,5 jaar niet tippen aan Simeone. Datzelfde geldt voor de aanvoerder in de Premier League: AFC Bournemouth-manager Eddie Howe met zijn zes jaar en vier maanden op de teller.

Simeone moet, als we kijken naar de vijf Europese topcompetities, alleen zijn meerdere erkennen in Stéphane Moulin, die halverwege 2011 aantrad bij Angers. De bespelers van het Stade Raymond Kopa bivakkeerden een aanzienlijk deel van die periode op het tweede niveau, maar dat was geen criterium voor dit overzicht.

De Bundesliga-dino als het gaat om de trainers is Christian Streich, die het op 29 december 2011 voor het zeggen kreeg bij SC Freiburg, toen Simeone nog in zijn wittebroodsweek zat. Opvallend is dat Julian Nagelsmann de derde plaats bezet in dit klassement, hoewel de 1899 Hoffenheim-trainer nog altijd maar 31 lentes telt. Nagelsmann stapt in de zomer over naar RB Leipzig en verliest dan zijn topnotering.

Recente trainers van Atlético Madrid:

Trainer: Periode:
Luis Aragonés juni 2001-juli 2003
Gregorio Manzano juli 2003-mei 2004
César Ferrando juli 2004-juni 2005
Carlos Bianchi juli 2005-januari 2006
José Murcia januari 2006-juni 2006
Javier Aguirre juli 2006-februari 2009
Abel Resino februari 2009-oktober 2009
Quique Sánchez Flores oktober 2009-juni 2011
Gregorio Manzano juli 2011-december 2011
Diego Simeone december 2011-

De interim-trainers zijn buiten beschouwing gelaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.