Alleen Schalke morst punten in strijd om Europees voetbal

Werder, HSV en Stuttgart hebben geprofiteerd van het punverlies van Schalke in de strijd om Europees voetbal. Rafael van der Vaart beëindigde op fraaie wijze zijn lange reeks zonder goal.

Alleen Schalke morst punten in strijd om Europees voetbal

Werder Bremen-Energie Cottbus 2-0
Werder heeft de tweede plaats alleen in handen dankzij de zege op Cottbus en het puntverlies van Schalke. Bovendien moet koploper Bayern München nu op eigen kracht de landstitel pakken door in ieder geval een punt te halen zondag uit tegen VfL Wolfsburg.

Werder had twee invallers nodig om Cottbus op de knieën te krijgen. Marcus Rosenberg maakte in de 67ste minuut de 1-0. De Zweedse ex-Ajacied tikte van dichtbij binnen op aangeven Torsten Frings. Hugo Almeida hoefde evenmin veel te doen. De Portugees gaf bijna op de doellijn het laatste zetje uit een pass van Tim Borowski. Werder heeft twee punten voorsprong op Schalke en zou met deze stand direct instromen in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Schalke 04-Hannover 96 1-1
Schalke leverde voor het eerst punten in met het duo Mike Büskens en Youri Mulder aan het roer. Hannover bleef in Gelsenkirchen op de been. Arnold Bruggink zette de gasten zelfs snel op voorsprong. Zijn vrije trap ging nipt aan iedereen voorbij en zeilde in het doel. In de 82 minuten die volgden, kwam Schalke niet verder dan de gelijkmaker. Halil Altintop kreeg de bal wat gelukkig in zijn bezit, maar deed het daarna op eigen kracht. Hij passeerde zijn tegenstander en verschalkte doelman Robert Enke met een lobje.

Hansa Rostock-Hamburger SV 1-3
HSV verkleinde de achterstand op Schalke en een plek in de voorronde van de Champions League tot vier punten met nog drie duels te gaan. Ivica Olic scoorde twee keer. Rafael van der Vaart vond zijn naam ook terug op het scorebord. Hij maakt einde aan doelpuntloze reeks van negen wedstrijden in de Bundesliga door met een fraaie halve omhaal van de rand van het strafschopgebied toe te slaan. Joris Mathijsen was minder gelukkig. Hij scoorde in eigen doel.

VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 4-1
Stuttgart profiteerde eveneens van Schalke's puntverlies en gaat gelijkop met HSV. Stuttgart had weinig problemen met Frankfurt. De 3-0 ruststand was zelfs nog flatteus gezien het aantal kansen. Yildiray Bastürk scoorde twee keer. De eerste uit een volley en de tweede door de keeper te omspelen. Dario Gomez (schot) en Cacau (pegel) maakten de overige goals voor Stuttgart. Ioannis Amanatidis deed wat terug door na een dubbele één-twee de 4-1 te maken.


EK-arrangement voor 5 personen winnen?

Bekijk hier al onze video's