Alleen NAC Breda wacht langer op een zege dan PSV

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Door het schrappen van Ajax - PEC Zwolle zijn er zaterdag slechts drie duels. Koploper PSV gaat op bezoek bij Excelsior.

Alleen NAC Breda wacht langer op een zege dan PSV

Heracles Almelo - FC Utrecht

Aftrap: 18.30 uur
Scheidsrechter: Christiaan Bax

Actueel

Met de derde zege op rij verstevigde Heracles Almelo tijdens de voorbije speelronde zijn positie in de subtop. De equipe van Frank Wormuth bezit twee punten meer dan FC Utrecht, dat vorige week doelpuntloos gelijkspeelde tegen Excelsior.

Heracles Almelo incasseerde tijdens de voorbije drie Eredivisie-duels geen enkele treffer. Een clean sheet tegen FC Utrecht betekent dat een clubrecord uit 1965 wordt geëvenaard.

• Dick Advocaat gaat zijn 335ste Eredivisie-duel coachen, waarmee hij Louis van Gaal passeert. Bij aanvang van deze speelronde deelden beide ex-bondscoaches de twintigste plaats op de lijst van trainers met meeste Eredivisie-wedstrijden.

Heracles Almelo zette vorige week VVV-Venlo opzij.

Heracles Almelo moet het stellen zonder de geschorste Mohammed Osman, die in vijf van de laatste negen Eredivisie-goals van de ploeg een rechtstreeks aandeel had (drie goals en twee assists).

• Dit Eredivisie-seizoen is FC Utrecht zonder nederlaag in liefst vijf van de zeven competitiewedstrijden tegen ploegen die op de betreffende speeldag boven de equipe uit de Domstad stonden. Ook Heracles Almelo staat boven FC Utrecht.

Sinds de jaarwisseling liet FC Utrecht zes Eredivisie-treffers aantekenen. Alleen NAC Breda presteert (veel) slechter op dit vlak met één doelpunt.

FC Utrecht liep tijdens de vorige speelronde averij op tegen Excelsior.

Historie

• Heracles Almelo - FC Utrecht wordt voor de vijftiende keer betwist op Eredivisie-niveau. Slechts twee keer triomfeerden de Domstedelingen. Zes keer bleven alle punten in Overijssel.

• Sinds Heracles Almelo in 2005 promoveerde naar de Eredivisie verloor het voor eigen publiek slechts eenmaal van FC Utrecht, in het seizoen 2013/14. Het werd toen 1-2 door twee treffers van Jens Toornstra.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Heracles Almelo - FC Utrecht:

Seizoen Uitslag
2013/14 1-2
2014/15 1-1
2015/16 1-1
2016/17 2-1
2017/18 2-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excelsior - PSV

Aftrap: 19.45 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Actueel

Slechts twee punten scheidden Excelsior na de voorbije speelronde van de degradatiestreep. Toch presteren de Kralingers de laatste weken zeer behoorlijk. Tekenend is dat Excelsior op basis van de resultaten in dit kalenderjaar de zevende plaats bezet met net zoveel punten (tien) als PSV.

• Vrij opmerkelijk is dat Excelsior in zijn laatste zeven eerste helften geen enkele keer doel trof. De laatste speler van de Kralingers die scoorde in de eerste 45 minuten was Denis Mahmudov op 15 december tegen AZ.

• PSV bleef zonder overwinning in zijn laatste drie uitwedstrijden. De laatste driepunter buiten Eindhoven werd gehaald in Almelo, waar Heracles op 15 december met 0-4 werd verslagen.

• Excelsior won zijn laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie en evenaart met een vierde zege op rij het clubrecord. Dat dateert uit 1982 en 1985. Saillant is dat de vierde wedstrijd in dat laatste jaar er één was tegen PSV.

Ook tegen Feyenoord speelde PSV vorige week gelijk.

• Hoewel het jaar nog jong is, heeft PSV in 2019 al net zoveel remises genoteerd in de Eredivisie als in heel 2018: vier.

PSV wacht inmiddels al drie Eredivisie-duels op een zege; alleen NAC Breda staat langer droog in dit opzicht. In het seizoen 2013/14 zetten de Eindhovenaren voor het laatst een slechtere reeks neer op dit gebied (zeven wedstrijden zonder driepunter). Wel is PSV al negen duels ongeslagen, de beste serie van alle clubs.

Historie

• Voor de 22ste keer is Excelsior de gastheer van PSV in het kader van de Eredivisie. Met twee thuiszeges en zeventien overwinningen voor de bezoekers is de balans duidelijk in Eindhovens voordeel.

In het seizoen 2006/07 liep PSV voor het laatst averij op in Kralingen. Het bleef toen 0-0. De Eindhovenaren waren toen bezig hun riante voorsprong te verspelen, maar werden uiteindelijk alsnog kampioen.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Excelsior - PSV:

Seizoen Uitslag
2011/12 1-3
2014/15 2-3
2015/16 1-3
2016/17 1-3
2017/18 1-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vitesse - NAC Breda

Aftrap: 20.45 uur
Scheidsrechter: Joey Kooij

Actueel

• Dankzij een 0-3 overwinning op FC Emmen handhaafde Vitesse zich vorige week op de vijfde plaats. De Arnhemmers liggen met andere woorden op koers voor een optreden in de play-offs om Europees voetbal. Ook NAC Breda aast op een play-offticket. Voor de barrages om lijfsbehoud welteverstaan, want de Brabantse hekkensluiter zag de achterstand op De Graafschap vorige week oplopen tot vier punten.

• Vitesse hield tegen FC Emmen voor het eerst in vijftien competitieduels weer eens de nul. De laatste clean sheet dateerde van 7 oktober, tegen Heracles Almelo.

• Voor de tweede keer in de clubhistorie draagt NAC Breda na 23 speelrondes de rode lantaarn in de Eredivisie. Eerder overkwam dat de Brabanders in het seizoen 1974/75, maar slaagde de ploeg er alsnog in zich te handhaven.

Vitesse verstevigde vorige week zijn plaats in de subtop.

• Vitesse heeft nog zes thuiswedstrijden te gaan, maar won nu al net zo vaak in Gelredome als in heel 2017/18, namelijk zeven keer. Alleen het duel met Ajax ging verloren.

• Een van de droevige NAC Breda-reeksen is dat de ploeg in zijn laatste vier Eredivisie-duels niet tot scoren kwam. In 2003 stonden de Brabanders voor het laatst langer droog, namelijk vijf wedstrijden.

NAC Breda-aanvaller Gervane Kastaneer kwam deze competitie dertien keer in actie, maar won geen enkele keer (twee gelijke spelen en elf nederlagen). Geen enkele andere speler staat dit seizoen op zo veel optredens zonder te winnen.

NAC Breda hield tijdens de vorige speelronde een punt over aan het treffen met FC Groningen.

Historie

• NAC Breda boekte in het seizoen 2008/09 zijn voorlopig laatste Eredivisie-zege bij Vitesse: 0-3. In totaal staan de Brabanders op vijf overwinningen in dit affiche, de thuisploeg kraaide veertien keer victorie.

• Vorig seizoen werd dit duel op de eerste speeldag gespeeld. Vitesse bleek toen veel te sterk voor de toenmalige promovendus NAC Breda: 4-1.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Vitesse - NAC Breda:

Seizoen Uitslag
2011/12 1-0
2012/13 3-0
2013/14 3-2
2014/15 2-2
2017/18 4-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.