Alleen medische keuring scheidt Kishna nog van rentree bij ADO

Reacties

De terugkeer van Ricardo Kishna bij ADO Den Haag moet maandag officieel worden. Als de aanvaller de medische keuring doorstaat, tekent hij bij de residentieclub een prestatiecontract voor komend seizoen.

Alleen medische keuring scheidt Kishna nog van rentree bij ADO
© Pro Shots

Met Kishna keert er na het afscheid van de clubiconen Tom Beugelsdijk en Lex Immers weer wat Haags bloed terug in de selectie. Als jeugdspeler maakte hij de overstap naar Ajax, via de Amsterdammers belandde hij in 2015 bij Lazio. Na een uitleenperiode aan Lille verhuurden de Italianen Kishna, die in Rome te maken had met veel blessures, in 2017 aan ADO Den Haag. Hij moest na een periode vol kwetsuren ritme opdoen in Nederland, maar na twee wedstrijden liep hij een ernstige knieblessure op waarna hij geen wedstrijd op het hoogste niveau meer speelde.

ADO Den Haag en Kishna hebben altijd contact gehouden en gehoopt op een nieuwe samenwerking. De afgelopen week voerden de speler en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola opnieuw gesprekken met ADO Den Haag om de mogelijkheden tot een nieuwe samenwerking te onderzoeken. Sinds vorige maand, toen zijn contract bij Lazio afliep, is hij transfervrij. Kishna, nog altijd pas 25, zegt zelf fit te zijn. Dat zal dan medisch fit zijn, want een speler die in de laatste twee seizoenen nauwelijks minuten gemaakt heeft, zal niet direct wedstrijdfit zijn.

De onzekerheid omtrent de directe inzetbaarheid van Kishna is ook de reden dat ADO Den Haag de speler een prestatiecontract aanbood. Het is aan de aanvaller om te bewijzen dat hij nog van waarde kan zijn. Op basis van het aantal gespeelde wedstrijden zal hij betaald worden. Op die manier kan hij ook de opgenomen optie voor nog een seizoen in werking stellen.

Met de terugkeer van Kishna krijgt de metamorfose in Den Haag nog meer gestalte. Kishna is al de elfde nieuwe speler die ADO Den Haag, dat zaterdagavond knap met 1-0 van AZ won, binnenhaalt. Trainer Aleksandar Rankovic (ook nieuw in Den Haag) begroette al Peet Bijen, Amar Catic, Emilio Estevez, Kees de Boer, Boy Kemper, Vicente Besuijen, Samy Bourard, Jonas Arweiler, Andrei Ratiu en Pascu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer R. Kishna
Meer over R. Kishna
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.