Icoon Immers met 'raar gevoel' weg bij ADO Den Haag

Reacties

Lex Immers (34) en ADO Den Haag gaan per direct uit elkaar. Speler en club hebben het tot medio 2022 lopende contract ontbonden. Na Tom Beugelsdijk is Immers de tweede Haagse publiekslieveling die de deur achter zich dicht doet bij ADO.

Icoon Immers met 'raar gevoel' weg bij ADO Den Haag
© Pro Shots

Immers zelf, die afgelopen zaterdag snel uitviel in de oefenwedstrijd tegen Vitesse, had in de voorbereiding gemerkt dat hij geen onomstreden basisspeler zou zijn. Het vertrek van Beugelsdijk en het gevoel dat ADO om financiële redenen niet onwelwillend stond tegenover zijn vertrek maakte dat hij de beslissing nam.

'Natuurlijk voelt het raar om de club te verlaten na in totaal acht seizoenen in het eerste elftal te hebben gespeeld', zegt de ex-Feyenoorder op de clubsite. 'Maar het gevoel dat bij mij overheerst is dat ADO Den Haag enorm veel betekend heeft in mijn leven. Ik heb een geweldige periode gehad bij deze mooie club en heb het prachtige shirt altijd met trots gedragen. Hoewel ik me ga richten op iets nieuws, zal ik alle mooie herinneringen bij ADO Den Haag voor altijd blijven koesteren en zal mijn liefde voor de club nooit verdwijnen.'

Martin Jol, het van het Hoofd van het Technisch Hart prijst Immers. 'Lex is in zijn jaren bij ADO Den Haag altijd een voorbeeld geweest, zowel binnen als buiten de lijnen. Hij heeft een Haagse mentaliteit en daarvoor gingen mensen jarenlang naar ons stadion. Lex heeft een geelgroen hart en zal hier altijd welkom blijven.'

Zoals bekend zit ADO Den Haag al enige tijd behoorlijk in de maag met spelers die voor forse salarissen op de loonlijst staan. De onlangs naar Sparta vertrokken Beugelsdijk was daar een voorbeeld van, Immers en ook Aaron Meijers zijn twee spelers die ook tot de grootverdieners behoren.

Door de contractontbinding van Immers en de daarmee toegenomen financiële mogelijkheden is de kans groter dat trainer Aleksandar Rankovic binnenkort nieuwe spelers kan begroeten. ADO Den Haag heeft naast Peet Bijen van FC Twente, de Roemeense back Andrei Ratiu en Eindhoven-middenvelder Samy Bourard met name jonge, onervaren spelers gehaald. De selectie kan nog wel een kwaliteitsimpuls gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer L. Immers
Meer over L. Immers
Meer T. Beugelsdijk
Meer over T. Beugelsdijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.